• 2024. gada 5. septembris 16:38
  • Delfi
  • 7

"Laipni lūgti ellē!" – vai RFS "ņems punktus" no "Galatasaray" un "Ajax"?

Sajūtas pirms Eiropas līgas pamatturnīra

Latvijas futbola čempionvienība RFS drīzumā uzsāks cīņu Eiropas līgas pamatturnīrā, kad Rīgā viesosies vairāki futbola grandu, tostarp Amsterdamas "Ajax" un Stambulas "Galatasaray". Šis ir svarīgs brīdis ne tikai klubam, bet arī visam Latvijas futbolam. Eiropos piedalīšanās ir patiess panākums un iespēja parādīt, uz ko spēj attiecīgās klubu futbolista spējas.

Izredzes pret spēcīgiem pretiniekiem

Bijušais Latvijas futbola izlases treneris Dainis Kazakevičs raidījumā "Aizmugure" norādīja uz reālām izredzēm, kuras varētu parādīties jau pirmajās spēlēs. Kazakevičs uzsver, ka pretinieki ir patiešām spēcīgi, taču uz punktiem ir cerība. RFS varētu izmantot bāzi, kas veidota Rīgā, lai cīnītos par rezultātu, kas pat varētu pārsteigt futbola fanus.

Optimisms par "Galatasaray" maču

Latvijas futbola virslīgas vadītājs Maksims Krivuņecs apliecina, ka ir pamats optimismam. Viņš norādīja, ka "Galatasaray" viesosies Rīgā, nevis otrādi, kas var dot RFS priekšrocības. Viesu spēlēšana nereti ir daudz grūtāka nekā mājas spēlē, un šāda situācija var savu lomu spēlēt rezultātu iznākumā. Krivuņecs arī pieminēja, ka "Galatasaray" mājas spēlēs fani paši sevi apzīmē ar uzrakstu "Laipni lūgti ellē", kas liecina par tradīciju un kultūru, kā viņi uztver viesus.

Kopsavilkums: Uz ķieģeļiem būvēts pamats

RFS iespēja "ņemt punktus" Eiropas līgā ir jāvērtē ar optimismu. Latvijas futbolam šis ir nozīmīgs solis uz priekšu, un katra izcīnītā punkts būs liels panākums. Spēles pret "Ajax" un "Galatasaray" būs izaicinājums, taču ar pareizu pieeju un atbalstu no mājas līdzjutējiem, rīdzinieki varēs parādīt savu potenciālu un iegūt patiešo svinēšanu gan laukumā, gan ārpus tā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas