• 2024. gada 24. jūlijs 08:55
  • TV3
  • 8

Latgalē bērns izsauc policiju, jo nevar pamodināt māti; likumsargi sievietei konstatē 2,27 promiles

Trūcīga situācija Latgalē

Nedēļas nogalē Latgalē notikusi satraucoša situācija, kad maza bērna rokas policijas izsaukums atklāja smagu ģimenes krīzi. Bērns, nespējot pamodināt savu māti, izsauca policiju, radot bažas par sievietes iespējamajām veselības problēmām.

Izsaukumu sērija

Valsts policija saņēma divus izsaukumus, kuri liecina par nolaidību un bezatbildīgu attieksmi no vecāku puses. Vienā no gadījumiem, kas izcēlās īpaši dramatiskā gaismā, abi vecāki atradās vairāk nekā 2,5 promiļu reibumā un apdraudēja savus bērnus. Pārbaudot situāciju, arī mātei, kuras bērns izsauca policiju, tika konstatēts 2,27 promiles alkohola līmenis.

Mērķis - bērnu drošība

Policija norāda, ka šādi izsaukumi ir ārkārtīgi nopietni un uzsver, ka uzmanība jāpievērš bērnu drošībai. Gadījumi, kad vecāki ir alkohola reibumā un spēj apdraudēt savus bērnus, ir jāizvērtē nopietni, un likumsargi ir apņēmības pilni rīkoties, lai šādus gadījumus likvidētu.

Kopīga cīņa pret alkohola atkarību

Šie notikumi atgādina par nepieciešamību aktīvāk pievērst uzmanību alkohola atkarībai sabiedrībā, kā arī par ģimenes ir būtiskām atbalsta struktūrām, kas var būt palīdzība kritiskās situācijās. Tikai kopā mēs varam nodrošināt labāku nākotni mūsu bērniem un veselīgu ģimenes vidi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas