• 2024. gada 16. septembris 08:00
  • NRA
  • 5

"Latvenergo" izpilda programmu SES 100 MW

Latvenergo izpilda SES 100 MW programmu

Nedēļu pirms pagājušās nedēļas, valsts a/s "Latvenergo" atklāja jauno saules elektrostaciju (SES) Jaunciemā, līdz ar ko uzņēmuma kopējā saules elektrostaciju jauda sasniegusi 98,54 MW. Šis sasniegums praktiski ļauj nosvinēt projekta SES 100 MW izpildi, kas ir svarīgs solis zaļās enerģijas jomā Latvijā.

Jaunciemā atklātās saules elektrostacijas nozīme

Jaunciemā atklātā saules elektrostacija ne tikai veicina Latvijas pāreju uz atjaunojamo enerģiju, bet arī palīdz piesaistīt ieguldījumus un attīstīt vietējo ekonomiku. Tās darbība nodrošinās elektroenerģiju tūkstošiem mājsaimniecību un uzņēmumu, mazinot atkarību no fosilajiem kurināmajiem un palīdzot cīnīties ar klimata pārmaiņām.

"Latvenergo" redzējums nākotnē

Valsts a/s "Latvenergo" plāno turpināt attīstīt atjaunojamos enerģijas avotus, palielinot ne tikai saules elektrostaciju jaudu, bet arī meklējot jaunus risinājumus, lai samazinātu oglekļa emisijas. Uzņēmuma mērķis ir kļūt par līderi zaļās enerģijas ražošanā un veicināt ilgtspējīgu attīstību Latvijā.

Iedzīvotāju atsaucība un izpratne par zaļo enerģiju

Iedzīvotāji arvien vairāk izrāda interesi par atjaunojamo enerģiju un tās priekšrocībām. Ar jauno saules elektrostaciju darbību attiecībā uz Latvijas kopējo energosistēmu, "Latvenergo" cer, ka šī iniciatīva veicinās izpratni par moduļu saules enerģijas izmantošanu mājsaimniecībās un uzņēmumos visā valstī.

Secinājumi

Ar 100 MW projekta izpildi "Latvenergo" ievieš būtiskas pārmaiņas Latvijas energosistēmā. Jaunciemā atklātā saules elektrostacija ir tikai sākums ceļojumam uz zaļāku un ilgtspējīgāku nākotni, un tās panākumi kalpos par iedvesmu citiem sekot šim piemēram.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas