• 2024. gada 26. jūlijs 08:30
  • NRA
  • 10

“Latvenergo” nodemonstrē, kā elektrības ražošanu var apvienot ar aitkopību

“Latvenergo” atklāj jauno saules enerģijas parku

24. jūlijā Jēkabpils novada Biržos uzņēmums “Latvenergo” oficiāli atklāja jaunāko saules enerģijas parku, kura jauda ir 11,7 MW. Šis ir šobrīd lielākais saules paneļu parks Latvijas teritorijā, un tas ir tikai viens no vairākiem plānotajiem projektu uzņēmuma portfelī, kas kopumā sasniegs 100 MW jaudu.

Ilgtspējīgas attiecības ar vietējiem uzņēmējiem

"Latvenergo" Biržu saules parks ir teicams piemērs patiesai sadarbībai starp elektroenerģijas ražotājiem un vietējiem uzņēmējiem. Būvniecības laikā tika radītas jaunas darba vietas, kas sniedz ieguldījumu ne tikai vietējā ekonomikā, bet arī stiprina kopienas saikni. Šāda pieeja nodrošina ilgtermiņa attiecības un ekonomiskās izaugsmes iespējas reģionā.

Aitkopība un saules enerģija – inovatīvs projekts

Interesanti, ka Biržu saules parkā ne tikai tiek ražota elektrība, bet arī tiek nodrošināta aitkopība. Vietējais zemnieks šeit ganā aitas, efektīvi apvienojot elektrības ražošanas un lauksaimniecības perspektīvas. Šis princips demonstrē, ka atjaunojamās enerģijas projekti var veidot daudzveidīgas ekosistēmas un veicināt zemes ilgtspējīgu izmantošanu.

“Latvenergo” nākotnes plāni

“Latvenergo” plāni attiecībā uz saules enerģiju ir vērsti uz ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanu un vides aizsardzību. Ar šādiem projektiem uzņēmums ne tikai palielina savu ražošanas jaudu, bet arī demonstrē zaļās enerģijas potenciālu, kas var atslogot sabiedrību no fosilajiem resursiem. Apskatot nākotnes redzējumu, gaidāmas vēl daudzas inovācijas un sadarbības ar vietējiem lauksaimniekiem, lai veicinātu ilgtspējīgas ekonomikas attīstību Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas