• 2024. gada 17. augusts 09:00
  • NRA
  • 7

Latviešu etnomūziķi veldzē tautiešus ASV un arī tepat Latvijā

Etnomūzikas dziesmas apceļo pasauli

Latviešu etnomūziķi ir ieguvuši atzinību ne tikai savā dzimtajā zemē, bet arī tālu ārpus tās robežām, tajā skaitā Amerikas Savienotajās Valstīs. Šāda muzikalitāte ir spējusi piesaistīt klausītājus ar unikālu skaņu un nesakārtotām, taču iedvesmojošām melodijām. Šo tendenci apliecina grupa “Rāmi riti”, kas ir kļuvusi par etnomūzikas simbolu ar viņu citādā pieejā.

Desmit gadu jubilejas svinības

Grupa “Rāmi riti” svin savu desmito jubileju, un šis ir laiks, kad viņi iznāk ar plašu muzikālo programmu, lai priecētu savus fanus. Dziesmas, kas radītas no tradicionālām latviešu melodijām, tiek pārveidotas par modernām, atmosfēriskām kompozīcijām. Grupa ir apņēmusies dalīties savā muzikālajā pieredzē ne tikai Latvijas auditorijā, bet arī pievērsties tautiešiem ārzemēs, kas ilgojas pēc savām saknēm.

Veldzes spēks rūpējas par tautiešiem

“Rāmi riti” muzikālais stils seko dabu iedvesmojošām skaņām un ritmiem, kas darina iekšēju mieru, un līdz ar to sniedz veldzi gan tautiešiem ASV, gan Latvijā. Grupa saprot, ka uzstāšanās ir ne tikai muzikāls pasākums, bet arī veids, kā atgādināt klausītājiem, no kurienes nākuši un kādas ir viņu tradīcijas. Šādas performances kalpo kā tilts starp paaudžu paaudzēm, sniedzot iespēju dalīties stāstos un piedzīvojumos, kas saistīti ar latviešu kultūru.

Mūzika kā kultūras vēstnesis

Etnomūzika ir ne tikai mūzikas žanrs, bet arī spēcīgs kultūras vēstnesis. “Rāmi riti” ar savu radošo pieeju un unikālo skanējumu palīdz uzturēt un popularizēt latviešu tradīcijas, kas ir svarīgas mūsu identitātei. Grupa ar savu muzikālo sniegumu spēj iedvesmot un piesaistīt jaunas paaudzes, atverot durvis uz bagātīgu kultūras mantojumu, kas ir svarīgs ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā mērogā. Sniedzot iespēju klausītājiem sajust un izdzīvot latviešu mūzikas skaņas, “Rāmi riti” turpina bagātināt etnomūzikas pasauli un uzsver tās nozīmi, tādejādi nesot gaismu un harmoniju gadu no gada.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas