Latvijā izveidots jauns mikroliegumsReģionos
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 21:32
  • NRA
  • 5

Latvijā izveidots jauns mikroliegums

Jauns mikroliegums Garciemā

Latvijā, Ādažu novada Carnikavas pagastā, ir izveidots jauns mikroliegums. Šis ekoloģiski nozīmīgais solis tiek veikts jūras ērgļa ligzdošanas vietas aizsardzībai un apliecina valsts apņemšanos saglabāt bioloģisko daudzveidību.

Mikrolieguma platība un nozīme

Jaunais mikroliegums aizņem 13,57 hektārus lielu platību, un tā mērķis ir nodrošināt drošu un neaizskaru vidi jūras ērgļiem, kuri ir iekļauti Latvijas Sarkanajā grāmatā. Šie putni ir pazīstami ar savu skaistumu un nozīmi Latvijas ekosistēmā, un to saglabāšana ir kritiski svarīga.

Informācija no Valsts meža dienesta

Saskaņā ar Valsts meža dienesta (VMD) sniegto informāciju, šī iniciatīva ir daļa no plašāka plāna, kā aizsargāt unikālas vides, kurās ligzdojoši jūras ērgļi var droši audzēt savus pēcnācējus. Informācija par mikrolieguma izveidi tika publicēta oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", tādējādi nodrošinot caurredzamību un publisku pieejamību.

Aizsardzības pasākumi un nākotnes plāni

Mikrolieguma izveide ir tikai pirmais solis; plānots veikt arī papildu aizsardzības pasākumus, lai nodrošinātu gan ligzdošanas vietu, gan apkārtējo teritoriju aizsardzību. VMD uzsver, ka sabiedrības izpratne par putnu aizsardzību un ilgtspējīgu attīstību ir būtiska, lai nodrošinātu šo putnu populācijas ilglaicīgu saglabāšanu.

Secinājums

Jaunā mikrolieguma izveide Garciemā ir nozīmīgs solis dabas aizsardzības jomā, kas palīdzēs izsargāt mūsu vērtīgās faunas daļas. Šādi projekti ir nepieciešami, lai nodrošinātu, ka nākamajām paaudzēm ir iespēja nākt un izbaudīt Latvijas dabas skaistumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas