• 2024. gada 5. augusts 15:42
  • TV3
  • 10

Latvijā vismazāk bērnu dzīvo Krāslavā, visvairāk – Mārupē. Publicēta jaunākā statistika, un tā nav iepriecinoša

Statistika par bērnu skaitu Latvijā

2024. gada sākumā Latvijā dzīvoja 356 tūkstoši bērnu, kas veido 19,0% no kopējā iedzīvotāju skaita. Šie dati liecina par turpmāku bērnu skaita samazināšanos, salīdzinot ar 2023. gada sākumu, kad Latvijā bija 361 tūkstotis bērnu jeb 19,2%. Tas nozīmē, ka pēdējā gada laikā bērnu skaits sarucis par 5 tūkstošiem, radot bažas par nākotni.

Krāslava – vismazāk bērnu

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, vismazāk bērnu dzīvo Krāslavā. Šī reģiona demogrāfiskā situācija ir satraucoša, jo tas liecina par jauno ģimeņu emigrāciju un zemo dzimstības līmeni. Arī sabiedrībā valdošās ekonomiskās un sociālās problēmas var būt faktori, kas veicina bērnu skaita samazināšanos.

Mārupē – labvēlīgāka vide ģimenēm

Pretstatā Krāslavai, visvairāk bērnu dzīvo Mārupē. Šī novada popularitāte pieprasījuma ziņā ir augusi, pateicoties labvēlīgajiem dzīves apstākļiem, izglītības iespējām un ieguldījumiem infrastruktūras attīstībā. Mārupes novads ir izveidojis vidi, kas ir pievilcīga jaunajām ģimenēm, kas varētu dzīvot šajā rajonā, un šādā veidā palielināt iedzīvotāju skaitu.

Nākotnes perspektīvas

Šī jaunākā statistika ir satraucoša un liecina par nepieciešamību veikt pasākumus, lai uzlabotu demogrāfisko situāciju Latvijā. Gan vietējām, gan valsts iestādēm vajadzētu pievērst uzmanību šiem datiem, lai veidotu pievilcīgākus apstākļus ģimenēm un mudinātu jaunus cilvēkus palikt un dzīvot Latvijā. Bērnu skaita samazināšanās var ietekmēt nākotnes ekonomiku, darba tirgu un sabiedrības ilgtspēju kopumā, tādēļ ir svarīgi rīkoties steidzami un efektīvi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas