Latvijas debesīs būs vērojama spožā Čučiņšanas komētaZinātne
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 12. oktobris 09:59
  • TV3
  • 29

Latvijas debesīs būs vērojama spožā Čučiņšanas komēta

Čučiņšanas komēta Latvijas debesīs

No sestdienas, 12. oktobra, līdz mēneša beigām Latvijas iedzīvotājiem būs unikāla iespēja novērot spožo Čučiņšanas-ATLAS komētu. Šī komēta, kas jau ir izraisījusi interesi visā pasaulē, būs redzama ar neapbruņotu aci vakaros.

Ideālie novērošanas apstākļi

Saskaņā ar Latvijas Astronomijas biedrības sniegto informāciju, komētu varēs redzēt no pulksten 19, kad tā būs zemu pie horizonta rietumu pusē. Vēlāk vakaros, komēta virzīsies uz dienvidrietumu pusi, sagādājot fantastiskus skatus tiem, kas vēros debesis.

Kā un kur novērot?

Lai nodrošinātu labākos apstākļus novērošanai, ieteicams doties uz vietām ar mazāku gaismas piesārņojumu, piemēram, tuvējām lauku teritorijām vai augstākām vietām. Daba, kas apņem mūsu valsti, piedāvā ideālu fona ainu, lai baudītu šo debesu parādību.

Interese par astronīmiju

Šāda veida astronomiskie notikumi palielina interesi par astronomiju un motivē cilvēkus iesaistīties zinātniskajās aktivitātēs. Latvijas Astronomijas biedrība aicina iedzīvotājus ne tikai novērot šo skaisto parādību, bet arī iepazīties ar debess ķermeņiem un tās noslēpumiem tuvāk.

Nobeigumā

Šī ir lieliska iespēja visiem jaunajiem un pieredzējušajiem astronomiem un dabas mīļotājiem izbaudīt dabu un debesis. Neaizmirstiet sagatavoties, paņemt līdzi kameru un būt gataviem fiksēt šo retkozīmēto mirkli Latvijas debesīs!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas