• 2024. gada 25. augusts 12:13
  • TV3
  • 9

Latvijas hokeja izlases pretiniekiem OS kvalifikācijas turnīrā slovēņiem divi zaudējumi mačos ar Austriju

Šīs nedēļas notikumi hokejā

Latvijas vīriešu hokeja izlase ir piesaistījusi plašu uzmanību attiecībā uz 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Šajā turnīrā, kas norisinās Milānā un Kortīnā, svarīga loma ir arī mūsu kaimiņiem – Slovēnijai, kas šobrīd ir Latvijas izlases potenciālais pretinieks.

Slovēnijas neveiksmes pret Austriju

Sestdien, 7. oktobrī, Slovēnija piedzīvoja divus zaudējumus mačos pret Austriju. Pirmajā spēlē, kas norisinājās Grācā, slovēņu hokejisti cīnījās, bet neizturēja austriešu spiedienu un noslēdza maču ar rezultātu 3:1 pretinieku labā. Otrajā spēlē situācija saglabājās nemainīga, un Slovēnija atkal piekāpās ar līdzīgu rezultātu. Šie zaudējumi rada bažas par slovēņu komandā esošo formu un tās iespējam augstāko sniegumu izslēgšanas kārtās.

Latvijas izlases izredzes

Šie zaudējumi Slovēnijai var atvieglot Latvijas vīriešu hokeja izlases ceļu uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm. Ja Slovēnija turpinās spēlēt šoformā, Latvijas izlasei varētu būt labākas izredzes nodrošināt sev vietu olimpiskajās spēlēs. Hokeja eksperti un līdzjutēji ar lielu interesi gaida Latvijas izlases sniegumu un gaidāmās cīņas.

Noslēgumā

Hokejs ir neprognozējams sporta veids, un katras spēles rezultāts var radīt pārsteigumus. Latvijas izlase, apzinoties savu uzdevumu, noteikti centīsies izmantot slovēņu vājo sniegumu un pacelt savu sniegumu līdz augstākajam līmenim. Šī ir tikai turnīra sākums, un katrs punkts ir svarīgs ceļā uz olimpisko sapni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas