Latvijas izlases apakšgrupa Milānas olimpiskajās spēlēs: divi iespējamie varianti

Latvijas hokeja izlase pēc kvalifikācijas turnīra

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas hokeja izlase apliecināja savu spēku un uzvarēja kvalifikācijas turnīrā Rīgā, tādējādi nodrošinot vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Milanā. Ar šo panākumu mūsu izlase ir devusi pamatu optimismam par gaidāmajām sacensībām, un līdzjutēji ar nepacietību gaida, kā izveidosies apakšgrupa, kurā būs jāspēlē.

Gaida IIHF lēmumu par agresorvalstu diskvalifikāciju

Kā zināms, no IIHF puses joprojām gaidām lēmumu par agresorvalstu diskvalifikācijas pagarināšanu, kas tiks pieņemts nākamā gada pavasarī. Šis lēmums ietekmēs arī Latvijas izlases pozīciju kopējā olimpiskās hokeja turnīra kontekstā. Ja paredzētais lēmums tiks apstiprināts un Krievijas hokeja izlase netiks atjaunota starptautiskajā apritē, tiks izveidota skaidra aina par mūsu komandas iespējamajām konkurentēm.

Divi iespējamie varianti

Pirmā opcija paredz, ka Latvija olimpisko spēļu C apakšgrupā spēlēs pret ASV, Vāciju un Dāniju. Šajā variantā Latvijas izlasei būs jākonfrontējas ar spēcīgiem spēlētājiem un jāparāda savas spējas augstākajā līmenī. Otrā iespēja ir, ja Krievija tomēr tiks iekļauta sacensībās, kas būtiski mainītu Latvijas izlases situāciju. Šajā gadījumā Latvijas komanda būtu jāspēj pierādīt sevi smagākā apakšgrupā, cīnoties pret papildu grūtībām un spiedienu.

Noslēguma domas

Lai arī šobrīd nevaram precīzi prognozēt, kā attīstīsies situācija, skaidrs ir viens – Latvijas hokeja izlase ir pierādījusi savu vērtību un noteikti būs vērsta uz panākumiem Milānā. Kopā ar faniem mēs ceram uz veiksmīgu iznākumu un aizraujošu turnīru. Indikatīvi gaidām IIHF lēmumu, lai varētu sākt sagatavošanās procesa plānošanu un noskaidrot, ar kādiem pretiniekiem būs jāstājas uz ledus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas