Latvijas komanda startēs šefpavāru konkursa «Bocuse d’Or» finālāInteresanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2025. gada 22. janvāris 15:17
  • VS
  • 31

Latvijas komanda startēs šefpavāru konkursa «Bocuse d’Or» finālā

Latvijas komandai nozīmīgs starts

Latvijas pavāru komanda nākamnedēļ startēs šefpavāru konkursa "Bocuse d’Or" finālā Francijā, informē restorāna "Ferma" pārstāvji. Šis ir nozīmīgs brīdis Latvijas kulinārijas vēsturē, jo līdz šim valsts komanda bija sasniegusi tikai pusfinālu.

Fināla ēdieni un izaicinājumi

Konkursa komandām būs jāgatavo ēdieni, ko servēt uz divām īpašām platēm. Uz pirmās plates tiks pasniegts omārs un akmens asaris ar seleriju un tās kātu, bet otrā plate sastāvēs no stirnas muguras veselā gabala, pīrāga un nacionālām uzkodām. Turklāt katrai komandai jāuztaisa ravioli ar dzidrinātu buljonu. Izaicinājums radīsies arī ierobežotajā laikā, jo komandām būs piecas stundas un 35 minūtes, lai pagatavotu visus ēdienus.

Ilgtspēja kā sociāli atbildīga tēma

Katras komandas uzdevums ir izcelt aktuālu sociāli atbildīgu tēmu. Latvijas komandai tā ir ilgtspēja ēdināšanas nozarē, par kuru Nils Ģēvele un viņa komanda plāno paust svarīgumu konkursā.

Komandas dalībnieki un sagatavošanās

Latvijas komandu "Bocuse d’Or" finālā pārstāvēs restorāna "Ferma" šefpavārs Nils Ģēvele, kuram gatavošanas procesā palīdzēs Agate Batraga, konkursa "Latvijas Gada pavārs 2024" uzvarētāja. Komandas trenere un Latvijas "Bocuse d’Or" prezidente Svetlana Riškova sekos līdzi procesam un laika grafikam. Konkursā piedalīsies arī iepriekšējo gadu "Bocuse d’Or" Eiropas atlases kandidāts Dinārs Zvidriņš, šoreiz kā degustācijas žūrijas loceklis.

Apsolījums godam pārstāvēt Latviju

Nils Ģēvele uzsver, ka komanda ir ieguldījusi daudz stundu treniņos, lai godam pārstāvētu Latviju. "Produkti, kas konkursā jāizmanto, nav gluži tādi, ko esam raduši gatavot ikdienā. Izaicinājumu radīs ierobežotais laiks vairāku sarežģītu ēdienu servēšanai, tomēr esam sagatavojušies un mēģināsim izdarīt vislabāko," saka Ģēvele.

Uzvara un viesnīcas potenciāls

Konkursa fināla rezultāti tiks paziņoti 27.janvāra vakarā, un Latvijas komanda cer uz pozitīvu iznākumu. Pērnā gadā, startējot pusfinālā, Nils Ģēvele ieguva 12. vietu, tomēr šogad viņiem ir īpaša iespēja pierādīt sevi finālā, kas, cerams, dzīvos līdz Latvijas kulinārijas ambīcijām un prasībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas