Latvijas lielākā ķirbja čempionātā uzvarējis 443 kilogramu smagais ķirbisInteresanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 16:13
  • VS
  • 4

Latvijas lielākā ķirbja čempionātā uzvarējis 443 kilogramu smagais ķirbis

Latvijas lielākā ķirbja čempionāta uzvarētājs

Šogad "Latvijas lielākā ķirbja čempionātā" uzvaru izcīnījusi Luīzas Neimanes ģimenes audzētais ķirbis no Kuldīgas novada. Šis gigantisks ķirbis svēra 443 kilogramus un tā apkārtmērs bija 402 un 340 centimetri. Luīza Neimane jau iepriekš ir pierādījusi sevi kā talantīgu ķirbju audzētāju, un šis gads ir apliecinājums viņas un viņas ģimenes smagajam darbam.

Vietas zemākajās pozīcijās

Otrajā vietā ierindojās Gundega Neimane ar savu 267 kilogramus smago ķirbi, arī no Kuldīgas novada. Trešo vietu ieguva Ingrīdas Kuzmickas ķirbis, kas svēra 265 kilogramus. Apsveicami ir arī pārējie dalībnieki: ceturtajā vietā bija Elīzas Neimanes audzētais ķirbis (260 kilogrami), piektajā - Ingrīda Kuzmicka ar 251 kilogramu smago ķirbi, sestajā vietā - Linda Kuzmicka ar 246 kilogramus smagu ķirbi un septītajā - Ginta Podziņa ar 236 kilogramus smago ķirbi.

Dalībnieki un to sasniegumi

Šogad čempionātam bija pieteikti 30 ķirbji no deviņiem Latvijas novadiem: Ādažu, Dienvidkurzemes, Dobeles, Gulbenes, Kuldīgas, Limbažu, Saulkrastu, Siguldas un Ventspils novada. Tas apliecina augošo interesi par ķirbju audzēšanu un vienotību starp Latvijas novadiem.

Čempionāta vēsture un rekordi

Līdz šim Latvijas čempionāta vēsturē smagākais ķirbis ir svēris 574 kilogramus, un šo rekordista titulu 2018. gadā ieguva tāpat Luīzas Neimanes audzētais ķirbis. Luīzas panākumi liecina par viņas aizrautību un prasmi ķirbju audzēšanā, sagatavojot jauno izaicinājumu gadu desmitiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas