• 2024. gada 16. septembris 17:53
  • LSM
  • 4

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris 99. sezonā koncertēs 10 dažādās zālēs

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris – jauna sezona jauniem izaicinājumiem

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ir gatavs, lai atklātu savu 99. sezonu. Šis gads ir īpašs, jo orķestris savas darbības laikā ir saskāries ar dažādām pārmaiņām un izaicinājumiem, un ikvienam mūzikas mīļotājam būs iespēja piedalīties šajā muzikālajā ceļojumā. Ņemot vērā esošo situāciju, LNSO atrodas pagaidu mājvietā Rīgas Kongresu namā, kas nodrošina lieliskas iespējas organizēt koncertus un savienot mūziķus ar klausītājiem.

Koncertu programma - klasika un mūsdienas

99. sezonas pirmajās dienās LNSO iepriecinās klausītājus ar koncertiem vairākās zālēs, tostarp Dzintaru koncertzālē, Latgales vēstniecībā "Gors" un Viļņas Kongresu zālē. Šajā sezonā tiks izpildīti Bēthovena, Šostakoviča, Maskata un citu autoru skaņdarbi, kas apvieno klasisko un mūsdienu mūziku. Šo koncertu programma solās būt bagāta un daudzveidīga, piedāvājot klausītājiem iespēju izjust dažādu mūzikas stilu burvību.

Jaunumi orķestra sastāvā

Īpaši jāizceļ, ka šī sezona būs arī pirmā reize, kad LNSO koncertos piedalīsies jau pieminētā orķestra sezonas rezidējošā mūziķe Vineta Sareika. Viņas dalība orķestra koncertos noteikti sniegs jaunu dimensiju mūzikas izpildījumam un piesaistīs lielu interesi ne tikai par viņas talantu, bet arī par orķestra sniegumu kopumā.

Ikvienam klausītājam - iespēja izbaudīt mūziku

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris ar savu radošo pieeju un dažādo repertuāru vēlas sasniegt plašu auditoriju. Orķestra koncerti būs ne tikai muzikālā pieredze, bet arī iespēja izjust mūzikas skaistumu. Aicinām visus mūzikas mīļotājus piedalīties 99. sezonas koncertos un izbaudīt šīs neparastās muzikālās iespējas!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas