• 2024. gada 16. septembris 07:11
  • JAUNS.LV
  • 4

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija: veids, kā tika virzīta nodokļu reforma, ir pilnīgi nepieņemams

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija pauž kritiku

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija (LPUF) izteikusi stingru nostāju par plānoto nodokļu reformu, atzīstot, ka veids, kā šī reforma tika virzīta, ir pilnīgi nepieņemams. Federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure intervijā aģentūrai LETA pauda sašutumu par esošajiem priekšlikumiem, uzsverot to trūkumus un risks, kas varētu radīt negatīvas sekas Latvijas uzņēmējdarbībai.

Nodokļu reforma – uzlabojumu trūkums

Šure norādīja, ka plānotās izmaiņas darbaspēka nodokļos nesniegs nekādu izrāvienu uzņēmējiem. “Šādas reformas būtu jāvirza ar mērķi veicināt uzņēmumu attīstību, nevis palielināt slogu uzņēmējiem,” uzsvēra viņa. LPUF ir nobažījusies par to, ka iecerētās izmaiņas var izraisīt nevēlamas sekas, samazinot konkurētspēju un apdraudot darba vietu saglabāšanu.

Piedāvātie risinājumi un nākotnes perspektīvas

Federācija aicina valdību ieklausīties uzņēmēju viedokļos un meklēt risinājumus, kas būs izdevīgi visām iesaistītajām pusēm. “Mums ir nepieciešams dialoga process ar valdību, lai varētu virzīt reformas, kas sniegs labumu ne tikai valsts budžetam, bet arī uzņēmējdarbībai un sabiedrībai kopumā,” piebilda Šure.

Noslēgumā

Šī situācija liecina par nepieciešamību uzlabot komunikāciju starp valdību un uzņēmējiem, kā arī par nepieciešamību veidot reformas, kas kalpotu uzņēmumu interesēm un veicinātu Latvijas ekonomikas izaugsmi. LPUF sola turpināt iestāties par savu biedru interesēm un aicina valdību ņemt vērā viņu bažas attiecībā uz nodokļu reforma virzību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas