Latvijas pozīcijai attiecībā uz datu izmantošanu ir jābūt maksimāli atvērtai, uzsver ValainisTehnoloģijas/Eiropas ziņas
Foto un virsraksts: Delfi

Latvijas pozīcijai attiecībā uz datu izmantošanu ir jābūt maksimāli atvērtai, uzsver Valainis

Valsts pozīcijas formulēšana datu apstrādē

Latvijas ekonomikas ministrs Viktors Valainis uzsvēris, ka, lai nodrošinātu progresu un inovāciju attīstību, valstij ir steidzami jāformulē skaidra pozīcija attiecībā uz datu apstrādi mākslīgā intelekta modeļu apmācīšanai Eiropā. "Ja gribam cīnīties par progresu, nevis par to, kurš ir lielāks stagnāts, ir jāizdara darbs," norādīja Valainis.

Atvērtība datu izmantošanā

Ministrs uzsvēra, ka Latvijas pozīcijai attiecībā uz datu izmantošanu ir jābūt maksimāli atvērtai. "Mēs nevaram gaidīt uz citām valstīm; ir jābūt aktīviem un dinamiskajiem, veidojot mūsu valsts redzējumu un stratēģiju," skaidroja Valainis. Atvērtība datu izmantošanā ļaus Latvijai iegūt starptautisku ievērību un sadarbības iespējas ar citām valstīm.

Tikšanās ar Datu valsts inspekciju un uzņēmējiem

Otrdien, pēc tikšanās ar Datu valsts inspekciju un mākslīgā intelekta nozares uzņēmējiem, Valainis pauda optimisms par Latvijas iespējām izcelties datu apstrādes jomā. Šī tikšanās kalpoja par platformu diskusijām par aktuālajiem izaicinājumiem un iespējām, kas saistītas ar datu izmantošanu mākslīgā intelekta izstrādē.

Turpmākie soļi

Ņemot vērā dinamisko datu apstrādes vides attīstību, Valainis aicināja uz sadarbību starp valsts institūcijām, uzņēmējiem un pētniekiem, lai kopīgi izstrādātu efektīvas politikas un regulācijas, kas veicinātu inovācijas un uzņēmējdarbību. "Mūsu mērķis ir kļūt par pārliecinošu dalībnieku Eiropas datu ekosistēmā," noslēgumā piebilda ministrs.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas