• 2024. gada 16. septembris 21:45
  • NRA
  • 5

Latvijas Radio bigbends aicina uz Amerikas džeza vakariem

Latvijas Radio bigbends uzsāk Amerikas džeza vakarus Spīķeros

Latvijas Radio bigbends ir kļuvis par vienu no vadošajām džeza mūzikas grupām valstī, un šogad tas piedāvā jaunu un aizraujošu projektu – Amerikas džeza vakaru sēriju. Sērijas atklāšanas koncerts notiks 20. septembrī Spīķeru koncertzālē, un tas solās būt neaizmirstams vakars.

Uzstāsies Batists Erbēns

Šajā īpašajā pasākumā Latvijas Radio bigbends aicinājis pievienoties jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu. Erbēns ir izcils mūziķis, kurš ar savu talanta izpausmi ir iekarojis gan vietējo, gan starptautisko mūzikas scēnu. Viņa mūzika, kas ir gan izsmalcināta, gan dinamiska, noteikti iepriecinās džeza mīļotājus.

Džeza leģendas un oriģinālkompozīcijas

Koncertā tiks godināti tādi leģendāri džeza mūziķi kā Džons Koltreins un Kanonbals Aderlijs, kuru mūzika ietekmējusi un attīstījusi džeza žanru. Papildus tam tiks atskaņotas arī Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas, kas sniegs klausītājiem unikālu iespēju iepazīt viņa radošo skatījumu uz džezu.

Izaicinājums džeza mīļotājiem

Amerikas džeza vakari ir lieliska iespēja ne tikai izbaudīt izcilu mūziku, bet arī piedzīvot jaunas interpretācijas, kas raksturo laikmetīgu pieeju džeza izpildījumam. Latvijas Radio bigbends, sadarbojoties ar Batistu Erbēnu, noteikti liks klausītājiem atklāt džeza jauno dimensiju. Nenokavējiet šo iespēju piedzīvot izcilu džezu un atbalstiet vietējo mūziku!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas