• 2024. gada 26. jūlijs 18:22
  • NRA
  • 5

Latvijas telekomunikaciju asociacijas viedoklis par iespejamam darbibam ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācijas viedoklis par optisko tīklu infrastruktūru

Latvijas Telekomunikāciju asociācija (LTA) ir paudusi skaidru nostāju attiecībā uz tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Tet" fiksēto līniju optiskās tīklu infrastruktūras nākotni. Asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis ir uzsvēris, ka šī infrastruktūra būtu jāatstāj pilnīgā valsts īpašumā, kas nodrošinātu visiem Latvijas telekomunikāciju operatoriem piekļuvi uz vairumtirdzniecības nosacījumiem.

Piekļuves principu nozīme

Saskaņā ar Jāņa Lelisa teikto, šāda pieeja ļautu nodrošināt vienlīdzīgas konkurences apstākļus visiem operatoriem un veicinātu inovācijas telekomunikāciju nozarē. Piekļuve valsts īpašumā esošai optiskajai infrastruktūrai uz vairumtirdzniecības boja būtu būtisks solis, lai stiprinātu Latvijas digitālo attīstību un nodrošinātu kvalitatīvu pakalpojumu pieejamību visiem iedzīvotājiem.

Vai LMT un Tet sadarbība ir iespējama?

Runājot par iespējamo sadarbību starp LMT un Tet, LTA uzsver, ka šādas iniciatīvas varētu veicināt sektora izaugsmi. Lai gan ir svarīgi, lai katra uzņēmuma intereses tiktu ņemtas vērā, abu uzņēmumu piekļuve kopīgajai infrastruktūrai varētu radīt labvēlīgu vidi konkurencei un inovācijām.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina valdību un attiecīgās institūcijas izvērtēt LTA ieteikumus un nodrošināt, ka valsts īpašumā esošā telekomunikāciju infrastruktūra tiek izmantota maksimāli efektīvi. Valsts īpašuma saglabāšana un pieejamība uz vairumtirdzniecības nosacījumiem var kalpot par pamatu veiksmīgai telekomunikāciju nozares izaugsmei Latvijā, dodot iespēju visiem operatoriem piedalīties šajā strauji attīstošajā tirgū.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas