Leiena sveic Moldovas tautu ar izvēli par labu EiropaiĀrvalstīs
Foto un virsraksts: TV3
  • vakar 21:22
  • TV3
  • 6

Leiena sveic Moldovas tautu ar izvēli par labu Eiropai

Urzula fon der Leiena apsveic Moldovu

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena pirmdien izteica sirsnīgas apsveikuma vārdus Moldovas tautai un prezidentam Maijai Sandai. Šī sveikšana notika pēc nule aizvadītā referenduma rezultātiem, kuros vairākums vēlētāju izteica atbalstu valstij virzīties uz Eiropas Savienību (ES).

Referenduma rezultāti un tautas izvēle

Moldovā notikušais referendums ir svarīgs pagrieziena punkts valsts politiskajā vēsturē. Vēlētāji ar pārliecinošu balsu vairākumu izvēlējās ceļu uz Eiropas integrāciju, izsakot vēlmi pievienoties stabilām un attīstītām eiropiskajām vērtībām. Šī tautas izvēle sniedz skaidru signālu par Moldovas iedzīvotāju vēlmi attiekties no pagātnes un virzīties pretī progresam.

Atbalsts no Eiropas Savienības

Urzula fon der Leiena uzsvēra, ka Eiropas Savienība ir gatava sniegt atbalstu Moldovai šajā ceļojumā. Viņa norādīja, ka ES vērtības, piemēram, demokrātija, cilvēktiesības un tiesiskums, ir būtiski svarīgas, un Moldovai jāapņemas tās īstenot savā ikdienā. Šis solījums varētu būt pirmais solis ceļā uz lielāku integrāciju.

Moldovas nākotnes perspektīvas

Šī brīža notikumi iezīmē pozitīvu nākotnes perspektīvu Moldovai. Ar šo referendumu valsts ne tikai apliecināja savu vēlmi ieiet Eiropas ģimenē, bet arī radīja cerības uz ekonomisko izaugsmi un uzlabojumiem valsts iekšējā dzīvē. Tautas un valdības apņēmība ir svarīga, lai nostiprinātu šīs izmaiņas un uzsāktu jauno posmu valsts attīstībā.

Noslēguma domas

Urzula fon der Leiena un Eiropas Komisija ir gatavas turpināt sadarbību ar Moldovu, palīdzot valstij īstenot reformas un attīstīt ciešākas saites ar ES. Moldovas tautas izvēle ir skaidrs signāls, ka nākotne ir meklējama ne tikai pagātnē, bet arī īpaši uz Eiropas vērtībām orientētā virzienā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas