• 2024. gada 16. septembris 17:22
  • LSM
  • 4

Liepājā jaunieši aktīvi piesakās sociālā mentora pakalpojumam

Pieaug pieprasījums pēc sociālā mentora pakalpojumiem

Liepājā jauniešu vidū sociālo mentoru pakalpojumi kļūst arvien populārāki. Pusaudži un jaunieši aktīvi meklē palīdzību, kas liecina par pieaugošo izpratni par garīgās veselības nozīmīgumu un atbalsta nepieciešamību. Saskaņā ar statistiku, pērn pie mentoriem devās 121 pusaudzis, bet šogad līdz augusta beigām jau 131 jaunietis ir izmantojis šo iespēju.

Problēmas, ar kurām jaunieši vēršas pie mentoriem

Mentori ir novērojuši, ka visbiežāk jaunieši meklē palīdzību saistībā ar dažādām problēmām. Galvenās tēmas ietver grūtības skolā, ģimenes problēmas un nespēju iekļauties draugu lokā. Šie jautājumi ir aktuāli daudziem pusaudžiem, kuri bieži vien jūtas apmaldījušies un nevienoti.

Mentoru loma jauniešu dzīvē

Sociālie mentori ne tikai piedāvā praktisku atbalstu, bet arī emocionālo atbalstu, kas ir īpaši svarīgs šajā dzīves posmā. Ar profesionālu pieeju un sapratni viņi palīdz jauniešiem pārvarēt grūtības un radīt pozitīvas izmaiņas viņu dzīvēs. Arvien vairāk jauniešu apzinās šī pakalpojuma vērtību, kas, bez šaubām, veicina mentoru pieprasījuma pieaugumu.

Nākotnes perspektīvas

Jāuzsver, ka šī tendence ir pozitīva, jo liecina par sabiedrības attieksmes maiņu pret garīgās veselības jautājumiem. Liepājā tiek vērtēta jaunu sociālo iniciatīvu nepieciešamība, lai sniegtu atbalstu jauniešiem un veicinātu viņu labklājību. Arī turpmākā pakalpojumu attīstība un jauniešu izpratnes veicināšana ir svarīga, lai nodrošinātu, ka viņi saņem nepieciešamo atbalstu grūtību laikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas