• 2024. gada 19. augusts 10:31
  • Delfi
  • 9

Lietuvā apgāžas autobuss Rīga-Kēnigsberga; cietuši 26 cilvēki – viens no Latvijas

Traģiska negadījuma detaļas

Pirmdien, 19. augustā, Lietuvā, Šaķu pašvaldībā, notika bēdīgi slavens incidents, kad apgāzās "Ecolines" pasažieru autobuss, kurš devās maršrutā Rīga-Kēnigsberga. Negadījums notika pēc tam, kad autobuss nobrauca no ceļa, radot bažas par pasažieru drošību. Šis incidents, atsaucoties uz Lietuvas glābšanas dienestu, ir jau izsaukusi plašu mediju uzmanību.

Cietušo skaits un Latvijas pilsoņi

Saskaņā ar pieejamo informāciju, šajā negadījumā cietuši 26 cilvēki, no kuriem viens ir Latvijas pilsonis. Cietušo skaits un viņu stāvoklis joprojām ir precizējams, taču ir zināms, ka vairākas personas ir smagi ievainotas. Glābšanas dienesti nekavējoties ieradās notikuma vietā, lai sniegtu nepieciešamo palīdzību un evakuētu pasažierus uz tuvākajām medicīnas iestādēm.

Reakcija no Lietuvas varas iestādēm

Lietuvas varas iestādes ir uzsākušas izmeklēšanu, lai noskaidrotu negadījuma iemeslus. Valsts policija norāda, ka negadījuma apstākļi tiek rūpīgi izpētīti, un drīzumā tiks sniegta detalizētāka informācija. Ceļu drošības speciālisti ir pauduši bažas par autotransporta uzņēmumu atbilstību drošības standartiem, kas tika uzsvērts gadījumā, kad autobuss zaudēja kontroli.

Ceļojuma drošība un uzņēmuma reakcija

"Ecolines" uzņēmuma pārstāvis izteicās par situāciju un apsolīja pilnīgu sadarbību izmeklēšanas procesos. Viņš arī uzsvēra, ka uzņēmums pievērš lielu uzmanību pasažieru drošībai un šāds negadījums ir ārkārtīgi nepatīkams. Pasažieriem un viņu tuviniekiem tiek nodrošināta psiholoģiskā palīdzība, kā arī informācija par turpmākajiem soļiem.

Noslēgumā

Šis traģiskais incidents, kurā apgāzās autobuss, ir atgādinājums par ceļu drošības nozīmi un nepieciešamību pastāvīgi uzlabot transporta uzņēmumu praksi. Glābšanas dienestu darbs ir bijis ievērojams, un mēs ceram, ka cietušie drīz atgūsies un iegūs nepieciešamo medicīnisko atbalstu. Sabiedrība ar nepacietību gaida turpmākās ziņas par notikumu un cietušo stāvokli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas