Lietuvā izmeklē bīstamus DHL sūtījumus uz Rietumeiropu. Kas atrodams bīstamajos sūtījumos?Ārzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • vakar 16:55
  • LA
  • 2

Lietuvā izmeklē bīstamus DHL sūtījumus uz Rietumeiropu. Kas atrodams bīstamajos sūtījumos?

Izmeklēšana par bīstamiem sūtījumiem

Lietuvā tiesībsargājošās iestādes ir uzsākušas nopietnu izmeklēšanu par gadījumiem, kad ar Vācijas loģistikas uzņēmuma DHL starpniecību no Lietuvas uz Rietumeiropu ir sūtītas paciņas ar bīstamām precēm. Šī situācija ir izraisījusi plašu satraukumu ne tikai Lietuvā, bet arī citās valstīs, uz kurām sūtījumi tika nosūtīti.

Kas atrodams bīstamajos sūtījumos?

Pēc pirmām ziņām tiek apstiprināts, ka paciņās, kuras nosūtītas ar DHL, ir iekļautas degbumbas, kas var radīt nopietnus riskus gan cilvēku dzīvībām, gan apkārtējai videi. Šīs degbumbas ir bīstamas un nevar tikt lietotas bez attiecīgajām licencēm. Izmeklētāji cenšas noskaidrot, kā šie sūtījumi ir nonākuši pie saņēmējiem un kurš bija to pasūtītājs.

Atsaucība un reakcija no DHL

DHL pārstāvji ir nākuši klajā ar paziņojumu, solot pilnīgu sadarbību ar tiesībsargājošajām iestādēm un izmeklēšanas laikā. Uzņēmums apgalvo, ka veic iekšēju izpēti, lai noskaidrotu, kā šādi sūtījumi vispār tika pieņemti apstrādei un nosūtīti. Tā kā situācija turpinās attīstīties, visi ir aicināti būt uzmanīgiem un ziņot par jebkādu aizdomīgu aktivitāti.

Ietekme uz sabiedrību un starptautiskām attiecībām

Šī neparastā situācija rada bažas par drošību un varēja ietekmēt arī starptautiskās attiecības. Lielākās bažas ir par to, lai šādi gadījumi nenotiktu atkārtoti. Lietuvas valsts iestādes, sadarbībā ar citām Eiropas Savienības valstīm, centīsies novērst bīstamo sūtījumu sūtīšanu un nodrošināt, ka līdzīgas situācijas vairs neatkārtojas. Lietuva ir iespiedusi sevi starptautiskajā fokusā, un tās rīcība tagad tiek novērota visā Eiropā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas