• 2024. gada 16. septembris 00:12
  • LA
  • 4

LIZDA vadītāja Vanaga par algām: "Joprojām ir daļa pedagogu, kuri dzīvo trauksmē"

Algas un trauksme pedagogiem

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga nesen izteicās par aktuālajām problēmām Latvijas izglītībā, īpaši pievēršoties pedagogu algu jautājumam. Intervijā TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" Vanaga uzsvēra, ka skolotāji joprojām dzīvo trauksmē saistībā ar saviem ienākumiem.

Algu noskaidrošana oktobrī

Kā atzīmēja Vanaga, pedagogu reālā, precīza alga un slodze tiek paziņota tikai oktobra vidū, kas rada neskaidrību un satraukumu. Šāda situācija ir neatbilstoša, jo tas pamazām ietekmē gan pedagogus, gan izglītības kvalitāti kopumā. "Mēs bieži dzirdam par pedagogu slodzēm un atalgojumu, taču šī neskaidrība vienmēr rada psiholoģisku spriedzi," sacīja LIZDA vadītāja.

Izglītības jomas izaicinājumi

Vanaga turpināja, norādot, ka ir nepieciešama lielāka stabilitāte un caurskatāmība pedagogu atalgojuma jautājumā. “Mums ir jānodrošina skolotājiem ne tikai adekvāts atalgojums, bet arī droša, stabila darba vide,” viņa piebilda. Izglītības jomas izaicinājumi prasa nopietnu valdības rīcību, lai pedagogu profesionālais statuss un jebkura izglītības reforma nesaskartos ar šādām problēmām.

Prasības valdībai

LIZDA aicina valdību pārskatīt esošo atalgojuma modeli un veikt nepieciešamās izmaiņas, lai saprastu un apmierinātu pedagogiem nepieciešamās prasības. "Šis ir brīdis, kad katrai iesaistītajai pusei ir jāuzņemas atbildība, lai ikvienam pedagogam būtu skaidrs par viņa algām nākotnē," uzsvēra Vanaga. Turpināsim sekot līdzi izglītības jomas notikumiem un gaidīt pozitīvas pārmaiņas pedagogu labpatikā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas