• 2024. gada 16. septembris 15:03
  • Diena
  • 9

LNSO fonda Izcilības balva pasniegta vijolniekam Sandim Šteinbergam

Jaunās sezonas atklāšana

Šodien, 16. septembrī, tika atklāta jaunā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) sezona. Šī pasākuma laikā notika preses konference, kurā tika paziņots par gaidāmo sezonas programmu un citiem svarīgiem notikumiem, kas sagaidāmi orķestra 2023./2024. gada sezonā.

Izcilības balvas pasniegšana

Pasākuma kulminācija bija LNSO fonda Izcilības balvas pasniegšana, kas tika piešķirta vijolniekam Sandim Šteinbergam. Balva, kuras apmērs ir 5000 eiro, ir atzinība Šteinberga izcilajiem sasniegumiem muzicēšanā un viņa ieguldījumu Latvijas mūzikas kultūrā.

Sandis Šteinbergs - talantīgs vijolnieks

Sandis Šteinbergs ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra I vijoļu grupas otrais koncertmeistars. Viņš ir pazīstams ar savu izcilo spēles tehniku un māksliniecisko pieeju, kā arī regulāri piedalās dažādos orķestra un solo projektos, kas apliecina viņa daudzpusību kā māksliniekam.

Komplimentāri vārdi

Pasniedzot balvu, LNSO vadība izteica komplimentus Šteinbergam par viņa profesionālo attieksmi un devumu orķestrim. Šie vārdi apliecināja, cik svarīga ir viņa loma ne tikai orķestra sastāvā, bet arī Latvijas mūzikas ainā kopumā.

Secinājumi

LNSO fonda Izcilības balvas pasniegšana Sandim Šteinbergam ne tikai atzīmē viņa izcilību kā vijolniekam, bet arī iezīmē jaunu posmu Latvijas nacionālās mūzikas attīstībā. Jaunā sezona sola aizraujošus notikumus un iespējas, un Šteinberga vārds noteikti turpinās skanēt mūzikas pasaulē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas