LOK ģenerālsekretārs: "Palikšana bez medaļām drīzāk saistīta ar sporta neprognozējamību"

Latvijas delegācija Parīzes olimpiskajās spēlēs

Šogad notikušās Parīzes olimpiskās spēles latviešiem palikušas atmiņā kā viens no izaicinājumiem, jo mūsu valstsvienība nespēja izcīnīt nevienu godalgu. Šāds rezultāts ir negaidīts un radījis diskusijas ne tikai sporta vidē, bet arī sabiedrībā, kas ar lielu nepacietību sekoja līdz sportistu sniegumam.

LOK ģenerālsekretāra viedoklis

Saraksts ar sporta disciplīnām, kurās Latvijas sportisti piedalījās, ir garš, un katra konkurence bija cīņa par izdzīvošanu un tituliem. Tomēr Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Raitis Keselis uzsver, ka palikšana bez medaļām nav sportistu neizdošanās vai neveiksme. "Palikšana bez medaļām drīzāk saistīta ar sporta neprognozējamību," viņš norādīja intervijā Latvijas Radio, izceļot, ka sporta pasaule ir pilna ar negaidītiem pavērsieniem, kuriem nav iespējams paredzēt.

Neskatoties uz rezultātiem

Keselis arī atzīmēja, ka katrs sportists centās no sirds un deva maksimālo savu iespēju robežās. "Esam lepni par mūsu sportistiem, kuri ieguldīja lielu darbu un apņēmību, lai sasniegtu savus mērķus. Neskatoties uz medaļu trūkumu, ir svarīgi novērtēt viņu centienus un profesionalitāti," teica Keselis.

Nākotnes perspektīvas

Pētot šī gada olimpisko pieredzi, LOK ģenerālsekretārs pauda pārliecību, ka Latvija turpinās ieguldīt sporta attīstībā un atbalstīs sportistus nākamajās sacensībās. Viņš piebilda, ka sportisks panākums ir roku rokā ar jauno talantu attīstību un sabiedrības atbalstu. Latvija ir radījusi spēcīgu sporta kultūru, un nākotne solās būt solīga. Caur šiem izaicinājumiem Latvijas sportistēm ir iespēja mācīties un augt, un mēs visi ceram uz labākiem rezultātiem nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas