• 2024. gada 13. augusts 21:20
  • Delfi
  • 5

LOK palikšanu bez medaļām skaidro ar sporta neprognozējamību

LOK ģenerālsekretāra viedoklis

Kaut arī Latvijas delegācija Parīzes olimpiskajās spēlēs palika bez izcīnītām godalgām, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Raitis Keselis uzsvēra, ka viņam nav pārmetumu nevienam no sportistiem. Viņš atzīmēja, ka visiem sportistiem jāparāda izcili rezultāti un ka viņi ir devuši visu no sevis, lai sasniegtu augstākos standartus. Keselis uzsvēra, ka ir svarīgi novērtēt sportistu centienus un piepūli, pat ja tas nenoved pie medaļām.

Sporta neprognozējamība

Kad runājam par sporta neprognozējamību, tas ir jāņem vērā kā nozīmīga sastāvdaļa ikvienā sacensību procesā. Keselis norāda, ka pat vislabākie sportisti var saskarties ar negaidītām grūtībām, tās var būt traumas, konkurentus, kuri pārspēj cerēto, vai vienkārši neveiksmīgas dienas. Latvijas sportisti, neskatoties uz viņu centieniem, šo reālitāti piedzīvoja Parīzē, kur konkurence bija ārkārtīgi sīva, un virkne faktoru varēja ietekmēt viņu sniegumu.

Atbalsts sportistiem

LOK ģenerālsekretārs akcentēja arī nepieciešamību turpināt sniegt atbalstu sportistiem, pat ja rezultāti nav tādi, kādus visi vēlētos redzēt. Viņš piekrita, ka medaļas ir svarīgas, tomēr īstās vērtības slēpjas sporta zināšanu un pieredzes gūšanā. Keselis uzsvēra, ka šī pieredze palīdzēs sportistiem turpināt attīstīties un gūt panākumus nākotnē, un LOK apņemas turpināt strādāt, lai nodrošinātu labvēlīgus apstākļus sportistu attīstībai.

Skats nākotnē

Parīzes olimpiskās spēles ir noslēgušās, bet Latvijas sportistu ceļš turpinās. Keselis izteica cerību, ka nākošajās sacensībās Latvijas sportisti spēs izmantot iegūto pieredzi un sasniegt augstākus rezultātus. Viņš apliecināja, ka LOK strādās pie jauniem projektiem, lai sagatavotu sportistus nākamajiem izaicinājumiem un veicinātu sporta attīstību Latvijā kā visu laiku svarīgu prioritāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas