
Ļoti garšo olas, bet baidies ēst holesterīna dēļ? Lūk, kas ir jāzina
Olu ieguvumi un uzturvērtība
Olas bieži tiek uzskatītas par veselu olbaltumvielu avotu, kas satur daudz svarīgu uzturvielu, tostarp vitamīnus, minerālvielas un omega-3 taukskābes. Tās ir pieejamas, viegli pagatavojamas un kārtīgi apgādā mūsu organismu ar nepieciešamajām vielām. Olbaltumvielas, kas atrodamas olu dzeltenumos un baltumos, ir augstas kvalitātes un satur visus nepieciešamos aminoskābes.Kāda ir situācija ar holesterīnu?
Daudzi cilvēki izvēlas izvairīties no olu lietošanas, jo baidās par to saturu holesterīnā. Vēl nesen tika uzsvērts, ka pārmērīgs holesterīna daudzums var būt kaitīgs veselībai un veicināt sirds un asinsvadu slimību rašanos. Taču pēdējie pētījumi liecina, ka olas neietekmē holesterīna līmeņa pieaugumu asinīs tik dramatiski, kā iepriekš tika domāts.Jaunākie pētījumi un ekspertu viedokļi
Saskaņā ar “New York Times Cooking” analīzi, mūsdienu pētījumi liecina, ka vairumam cilvēku olas var tikt iekļautas veselīgā uzturā bez bažām. Uztura speciālisti apgalvo, ka faktiski pārtika, kas bagāta ar trans-taukskābēm un piesātinātajiem taukiem, ir daudz kaitīgāka sirds veselībai nekā holesterīns, ko satur olas.Secinājums: Olu lietošanas priekšrocības
Tātad, ja jūs mīlat olas, nav nepieciešams no tām izvairīties baidoties no holesterīna. Vidējas devas olu patēriņš var būt daļa no sabalansēta uztura, kas palīdz uzturēt veselību. Konsultējieties ar dietologu un apsveriet savas individuālās vajadzības un veselības stāvokli, lai noskaidrotu, kā olas var iekļaut jūsu ikdienas uzturā.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit