• 2024. gada 16. septembris 10:18
  • NRA
  • 5

LPUF: Veids, kā tika virzīta nodokļu reforma, ir pilnīgi nepieņemams

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) kritika par nodokļu reformu

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure nesen izteicās par plānotajām nodokļu izmaiņām, norādot, ka veids, kā ticis virzīts šis jautājums, ir pilnīgi nepieņemams. Šure intervijā aģentūrai LETA uzsvēra, ka šīs izmaiņas neuzlabo uzņēmējdarbības vidi un nepiedāvā būtiskus risinājumus darbaspēka nodokļu jomā.

Nodokļu reformas ietekme uz uzņēmējdarbību

Saskaņā ar Šures teikto, plānotās darbaspēka nodokļu izmaiņas biznesa sektorā nesniegs nekādu izrāvienu. Viņa norādīja, ka reformas nepalielinās konkurētspēju, kas ir īpaši būtiski situācijā, kad Latvijas pārtikas nozarei ir nepieciešamas vietējā tirgus un eksporta iespēju paplašināšanas.

Uzņēmēju bažas par reformas sekām

Federācija ir nobažījusies par to, ka jaunie nodokļu ieteikumi neņem vērā sekas, ko tās var radīt uzņēmumiem. Šure uzsvēra, ka uzņēmējus satrauc, ka reformas varētu radīt papildus slogu, kas kavēs attīstību un inovācijas pārtikas nozarē.

Aicinājums uz dialogu

LPUF aicina valdību uz konstruktīvu dialogu, lai kopīgi meklētu risinājumus, kas būtu izdevīgi gan uzņēmējiem, gan valstij. Organizācija uzstāj, ka tikai ar savstarpēju sadarbību ir iespējams panākt ilgtspējīgu izaugsmi un nodrošināt Latvijas pārtikas nozares attīstību nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas