Makrons uzklūp saviem kritiķiem presē un valdībā; žurnālisti paziņo, ka negrasās pārvērsties tikai par preses relīžu izplatītājiemĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Makrons uzklūp saviem kritiķiem presē un valdībā; žurnālisti paziņo, ka negrasās pārvērsties tikai par preses relīžu izplatītājiem

Makrona kritika pret žurnālistiem

Francijas prezidents Emanuels Makrons nesen ir uzsācis asa vārdu apmaiņu ar žurnālistiem un valdības ministriem, kuri atļāvušies kritizēt viņa izteikumus attiecībā uz Izraēlu. Šādas pretenzijas, kas izsacītas tik publiski, liecina par spriedzi starp valsts vadību un presi, kā arī par Makrona vēlmi kontrolēt narratīvu, kas tiek izplatīts sabiedrībā.

Žurnālistu atbilde

Žurnālisti šajā situācijā ir reaģējuši ar apņēmību neļauties Makrona spiedienam. Viņi skaidro, ka nav nodomi kļūt par preses relīžu izplatītājiem, nežēlīgi kritizējot valdošā režīma mēģinājumus ierobežot preses brīvību. Šāda veida atbildība no žurnālistu puses nav nekas jauns, tomēr tā uzsver nopietnas bažas par to, kā tiek pieņemti preses viedokļi un informācija.

Jauna kritikas vilna

Makrona izteikumi ir izsaukuši jaunu kritikas vilni ne tikai žurnālistu vidū, bet arī sabiedrībā kopumā. Daudzi redz viņa rīcībā tendenci uz centrālās varas paplašināšanu un mēģinājumu apspiest neatkarīgas balsis. Šie notikumi liek uzdot jautājumus par tālāko mediju neatkarību un lomu demokrātiskajā procesā Francijā.

Secinājumi

Emanuela Makrona izteikumi un reakcija uz žurnālistu kritiku uzsver svarīgu jautājumu par preses brīvību un valdošās elitas attiecībām ar medijiem. Turpmākajos mēnešos būs interesanti vērot, kā šī situācija attīstīsies, un vai žurnālisti spēs saglabāt savas neatkarības normas saskarsmē ar politiķiem, kuriem ir skaidrs viedoklis par to, kādai jābūt sabiedrības informēšanas kārtībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas