Maksims Busels gatavo kuskusu ar vistu un dārzeņiemReceptes
Foto un virsraksts: TV3
  • 2025. gada 22. marts 09:05
  • TV3
  • 62

Maksims Busels gatavo kuskusu ar vistu un dārzeņiem

Pavasara vieglums un kulinārijas prieki

Pavasaris ir laiks, kad daba mostas un viss šķiet daudz vieglāks. Dienas kļūst garākas, gaisma piepilda telpas, un pat gaiss smeļas dzīvības pilnas pārgājienus. Šajā sezonā mūsu ēdienkartēs arī nonāk vieglāki un svaigāki ēdieni. Maksims Busels, pazīstams aktieris un kulinārijas entuziasts, apstiprina šo tendenci, piedāvājot savu versiju par vieglo pavasara ēdienu: kuskusu ar vistu un dārzeņiem.

Kulinārijas meistars Normunds Baranovskis pie stūres

Visus kulinārijas procesus vadīja Latvijas šefpavārs Normunds Baranovskis, kurš ar savu pieredzi un zināšanām spēja sniegt vērtīgus padomus. Šefpavārs demonstrēja, kā pareizi sagatavot kuskusu, lai tas iegūtu ērtu tekstūru un bagātīgu garšu. Publika varēja vērot ne tikai gatavošanas procesu, bet arī mācīties no šefpavāra prasmes.

Cienājot viesus par ar pavasara garšu

Maksims Busels, apgūstot kulinārijas mākslu, cienāja viesus, tai skaitā ukraiņu TV raidījumu vadītāju un žurnālistu Volodimiru Birjukovu. Šī sastāvdaļu saderība radīja siltu atmosfēru, kas bagātināja ne tikai garšas, bet arī kultūras apmaiņu. Kus kusā iekļautie dārzeņi un vistas gaļa piedeva krāšņu toņu šī pavasara saulainajam maltītei.

Ekoloģija un ilgtspējība gastronomijā

Šī kulinārijas pasākuma laikā tika uzsvērta arī ekoloģiskās un ilgtspējīgas ēdiena gatavošanas nozīme. Normunds Baranovskis un Maksims Busels aicināja izmantot vietējās un sezonālās sastāvdaļas, lai palīdzētu saglabāt dabisko vidi un atbalstītu vietējos lauksaimniekus.

Noslēgumā

Izgatavojot kuskusu ar vistu un dārzeņiem, gan šefpavārs, gan aktieris pievērsa uzmanību tam, kā pavasara garšas var apvienot cilvēkus. Tāpēc, ja vēlaties izbaudīt vieglu, veselīgu un garšīgu maltīti, iedvesmojieties no šī kulinārijas pasākuma un nākamajā reizē izmēģiniet pagatavot kuskusu mājās!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas