• 2024. gada 26. jūlijs 06:15
  • NRA
  • 14

Māris Riekstiņš: Pie pašreizējās Kremļa vadības Krievijas agresīvā politika nebeigsies

Vispārējais konteksts: NATO Vašingtonas samits

Šogad Vašingtonā notika NATO jubilejas samits, kas pulcēja alianses dalībvalstu līderus, lai apspriestu aktuālās drošības problēmas un stratēģiskos mērķus. Sarunā ar Latvijas vēstnieku NATO Māri Riekstiņu, mēs izzinājām samita rezultātus un secinājumus, kas skar ne tikai NATO, bet arī globālo drošību un pasaules kārtības izmaiņas.

Kremļa vadības ietekme uz Krievijas politiku

Riekstiņš uzsvēra, ka pašreizējā Kremļa vadība neizvirza nekādas pazīmes, kas liecinātu par Krievijas agresīvās politikas beigu parādīšanos. "Putina režīms ir nostiprinājies un, iespējams, pietiekami apņēmīgi turpinās īstenot savus teritoriālos un politiskos mērķus, kas ir pretrunā ar starptautisko tiesību normām," sacīja diplomāts. Viņš uzskata, ka Krievija turpinās izmantot savu militāro spēku ne tikai pret kaimiņvalstīm, bet arī Rietumvalstīm.

Rietumu ilūzijas un acu atvēršanās

Runājot par Rietumiem, Riekstiņš norādīja uz ilūzijām par to, ka Krieviju varētu pārliecināt par miermīlīgu sadarbību. "Mēs esam redzējuši vairāku Rietumu valstu mēģinājumus dialogā ar Krieviju, kas ir izgājuši secen. Tas ir skaidrs signāls, ka laikmets, kad varējām cerēt uz Krievijas sadarbību, ir beidzies," viņš sacīja. Šajā kontekstā NATO ir jāizstrādā skaidri un efektīvi stratēģiskie plāni, lai saglabātu drošību un mieru.

Stratēģiskie plāni, kā izbeigt karu Ukrainā

Riekstiņš dalījās ar domām par to, kā NATO varētu palīdzēt izbeigt karu Ukrainā. Viņš uzsvēra nepieciešamību stiprināt atbalstu Ukrainai, gan militāri, gan ekonomiski. "NATO dalībvalstīm jābūt apņēmīgām un saskaņotām, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu Ukrainai, kas cīnās ne tikai par savu brīvību, bet arī par Rietumu vērtībām," teica Riekstiņš.

Nobeiguma vārdi: nākotnes izaicinājumi

Māris Riekstiņš noslēdza sarunu ar domu, ka nākotnes izaicinājumi ir milzīgi un prasa ne tikai militāru atbildi, bet arī plašu diplomātisko un sociālo pieeju. "Mums ir jābūt gataviem, lai stātos pretī šīm izaicinājumiem un aizsargātu mūsu kolektīvās intereses," viņš uzsvēra. Krievijas agresīvā politika, kā norāda Riekstiņš, nav beigusies, un Rietumiem ir jāizstrādā stratēģija, lai šīs draudzības un miera vērtības saglabātu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas