• 2024. gada 27. jūlijs 08:00
  • NRA
  • 19

Māris Riekstiņš: Salīdzinot ar 2022. gada 24. februāri, Latvijas drošība ir palielinājusies

Latvijas drošība: Kopējā situācija

Turpinot sarunu ar Latvijas vēstnieku NATO Māri Riekstiņu, mēs nonākam pie svarīgām atziņām par drošības situāciju valstī. Salīdzinot ar 2022. gada 24. februāri, kad Krievija uzsāka karu Ukrainā, Latvijas drošība ir būtiski uzlabojusies. Riekstiņš uzsver, ka šis laiks ir bijis izaicinājumu pilns, taču tajā pašā laikā ir ļāvis Latvijai stiprināt tās aizsardzības struktūras un sadarbību ar NATO partneriem.

Krievijas agresija un NATO reakcija

Māris Riekstiņš norāda, ka Krievijas agresija ir licis ne tikai Latvijai, bet arī visai NATO mobilizēties un pastiprināt savas aizsardzības spējās. “Mēs redzam, ka spēku klātbūtne Baltijā ir palielinājusies. Suverenitātes un teritorijas aizsardzība ir mūsu prioritāte,” uzsver vēstnieks. Latvija ir saņēmusi papildu atbalstu no sabiedrotajiem, un kopējais alianses spriedze ir pieaugusi.

Latvijas aizsardzības plāni

Runājot par Latvijas plāniem, Riekstiņš uzsver, ka valsts ir ne tikai pasargāta, bet arī turpina investēt tās aizsardzības spējās. “Mēs aktīvi strādājam pie jauniem projektiem, lai uzlabotu mūsu bruņoto spēku spējas un modernizētu militāro aprīkojumu,” viņš norāda. Savienības nozīme ir lielāka nekā jebkad agrāk, un Latvija paliek apņēmīga turpināt attīstīt pretgaisa aizsardzības un kiberaizsardzības iniciatīvas.

Sabiedrības nostāja un gatavība

Savukārt runājot par sabiedrības nostāju, Riekstiņš akcentē, ka Latvija ir parādījusi vienotību un gatavību stāties pretī jebkādiem draudiem. “Mūsu iedzīvotāji saprot, ka drošība ir kolektīva atbildība. Stiprinot NBS (Nacionālos bruņotos spēkus), mēs skaidri parādām, ka esam gatavi aizstāvēt ne tikai sevi, bet arī mūsu sabiedrotos,” viņš piebilst.

Secinājumi

Noslēgumā Māris Riekstiņš uzsver, ka, neskatoties uz izaicinājumiem, kas radušies pēdējo pāris gadu laikā, Latvijas drošība ir neapšaubāmi palielinājusies. Latvijas un tās sabiedroto centieni radīt drošības telpu ir devuši rezultātus, un nākotnē cerams, ka šie panākumi ļaus stiprināt miera un stabilitātes vērtības visā reģionā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas