Mazie Dziesmu svētki jeb «Čikāgas piecīšu» Armandam Birkenam Mežaparkā nosvinēti 70 
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 18:37
  • LSM
  • 7

Mazie Dziesmu svētki jeb «Čikāgas piecīšu» Armandam Birkenam Mežaparkā nosvinēti 70 

Leģendārais dziedātājs svin 70. jubileju

Šogad, 2023. gadā, tiek svinēta leģendāras Amerikas latviešu grupas "Čikāgas piecīši" dalībnieka Armanda Birkena 70. jubileja. Šis gads ir īpašs ne tikai Birkenam, bet arī visiem viņa faniem, kuri novērtē viņa ieguldījumu Latvijas mūzikā un kultūrā.

Jubilejas koncerts VEF Kultūras pilī

Apmēram deviņi mēneši pēc apaļās dzimšanas dienas, kas bija 9. janvārī, Armands Birkenis svinēja savu jubileju ar koncertu Latvijā. 20. oktobrī VEF Kultūras pilī viņš saņēma sirsnīgu sveicienu ne tikai no kolēģiem, bet arī no klausītājiem, kuri bija ieradušies atbalstīt leģendāro mākslinieku. Pārpildītais zāles apjoms un ovācijas pierādīja, cik ļoti Birkenis ir mīlēts un novērtēts.

Mazie Dziesmu svētki Mežaparkā

Jubilejas svinības turpinājās ar Mazajiem Dziesmu svētkiem, kas notika Mežaparkā. Šie svētki bija lieliska iespēja nostiprināt latviešu kultūras mantojumu un vairot kopības sajūtu, ko "Čikāgas piecīši" ir veicinājuši jau vairākās desmitgadēs. Armandam Birkenam, kā grupas simbolam, tika piešķirta īpaša loma šajos svētkos, kas pierādīja, ka viņa māksla ir ne tikai izklaide, bet arī svarīgs kultūras elements.

Fanu mīlestība un atbalsts

Birkena jubilejas koncertā īpaši izcēlās fanu mīlestība. Klausītāji ne tikai dziedāja līdzi viņa populārākajām dziesmām, bet arī aplausu grūdienu spēja nest mākslinieku uz skapjiem mūžībā. Armandam Birkenam šī ir ne tikai jubileja, bet arī apliecinājums tam, cik svarīgs viņš ir latviešu mūzikas vēsturē un kā viņš turpina iedvesmot jauno paaudzi.

Noslēgumā

Armands Birkenis ir ne tikai "Čikāgas piecīšu" dalībnieks, bet arī simbols latviešu diaspora un kultūras saiknēm. Viņa 70. jubileja ir svinības, kas atgādina par mūzikas varenumu un tās spēju apvienot cilvēkus. Jauki, ka šīs svinības tika rīkotas līdzās tradīcijām un īpašām vērtībām, kas mūsu sabiedrībā ir arvien svarīgas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas