• vakar 13:45
  • NRA
  • 4

Ministre: Pašvaldībām ir jākompensē tas, kas nodokļu reformas rezultātā var tikt zaudēts

Ministre uzsver kompensācijas nepieciešamību

Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (Jaunā Vienotība) intervijā aģentūrai LETA uzsvēra, ka pašvaldībām ir nepieciešams kompensēt nodokļu reformas rezultātā radītos zaudējumus. Šī nodokļu reforma var būtiski ietekmēt dažādas pašvaldības un to finanses, tādēļ, lai nodrošinātu stabilitāti un attīstību reģionos, nepieciešama valsts atbalsta sniegšana.

Zaudējumi vietējām pašvaldībām

Bērziņa norādīja, ka reformas mērķis ir veicināt godīgāku nodokļu politiku visā valstī, tomēr ir svarīgi ņemt vērā, ka dažām pašvaldībām šīs izmaiņas var radīt būtiskus finansiālus zaudējumus. Tie var ietekmēt ne tikai pašvaldību budžeta plānošanu, bet arī pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem.

Valsts atbalsts reģionu attīstībai

Ministre norādīja, ka valsts nevar atstāt pašvaldības vienas pašas cīņā ar šīm izmaiņām. Ir jāizstrādā konkrētas kompensācijas programmas, kas palīdzētu mazināt pašvaldību finansiālās grūtības. Bērziņa uzsvēra, ka atbalsts reģioniem ir būtisks, lai nodrošinātu ilgtspējīgu attīstību un uzlabotu dzīves kvalitāti visā valstī.

Nākotnes plāni un iniciatīvas

Kā nākamo soli Bērziņa minēja nepieciešamību veidot dialogu ar pašvaldībām, lai saprastu, kādas konkrētas kompensācijas ir nepieciešamas un kā vislabāk tās īstenot. Ministre pauda apņemšanos strādāt pie šiem jautājumiem, lai nodrošinātu, ka pašvaldības var turpināt sniegt kvalitatīvus pakalpojumus saviem iedzīvotājiem, neskatoties uz nodokļu reformas sekām. Noslēgumā, ministre uzsvēra, ka sadarbība starp valsts un pašvaldību līmeņiem ir izšķiroša, lai pārvarētu šos izaicinājumus un veicinātu ilgtspējīgu reģionālo attīstību Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas