• 2024. gada 28. augusts 15:33
  • TV3
  • 9

Ministru kabinets piešķir līdzekļus Latvijas hokeja izlasei dalībai OS kvalifikācijas turnīrā

Ministru kabinets atbalsta Latvijas hokeja izlases sagatavošanu

Ministru kabinets (MK) ir pieņēmis svarīgu lēmumu, apstiprinot Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotos rīkojuma projektus. Šie rīkojumi paredzēti, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Latvijas vīriešu hokeja valstsvienības sagatavošanu un dalību 2026. gada Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Investīcijas sportā un hokeja attīstība

Šis lēmums ir būtisks solis Latvijas sporta attīstībā, īpaši hokejā, kas ir tradicionāli populārs un veiksmīgs sporta veids mūsu valstī. Finansējums, kas tiks piešķirts, palīdzēs nodrošināt kvalitatīvu sagatavošanos, treniņus un dalību prestižajā kvalifikācijas turnīrā, kas notiks Latvijā 2024. gadā.

Latvijas Hokeja federācija uzsver atbalsta nozīmi

Latvijas Hokeja federācija (LHF) ir paudusi apmierinātību ar valdības lēmumu, norādot, ka tas ir ļoti svarīgs signāls mūsu sportistiem un hokeja sabiedrībai kopumā. "Šāds atbalsts no valsts puses ir motivācija un iespēja mūsu hokejistiem parādīt sevi labākajā gaismā uz starptautiskās skatuves," uzsver LHF pārstāvji.

Perspektīvas un gaidāmās sacensības

2026. gada Ziemas olimpiskās spēles ir nozīmīgs mērķis daudziem Latvijas sportistiem, un dalība kvalifikācijas turnīrā būs izšķiroša, lai nodrošinātu mūsu izlases zināmu līmeni un iespēju piedalīties šajās prestižajās sacensībās. Arī fanu atbalsts ir svarīgs, un LHF aicina līdzjutējus aktīvi piedalīties un atbalstīt izlasi visās tās aktivitātēs.

Nobeiguma vārdi

Kabineta lēmums par līdzekļu piešķiršanu demonstrē valsts apņemšanos atbalstīt sportu un veicināt Latvijas labākos hokejistus. Cerams, ka izlašu sagatavošanas process noritēs veiksmīgi un dos Latvijas hokejam jaunas iespējas starptautiskajā arēnā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas