Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

Latvijas šaha lielmeistara Isa Kasimi aiziešana mūžībā

2024. gada 28. martā pēc grūtas slimības Latvijas šaha sabiedrība zaudēja savu kārtējo lielisko šaha spēlētāju un treneri - Isa Kasimi. Viņš bija pazīstams kā Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars, bet vecajiem draugiem un līdzstrādniekiem viņš bija zināms kā Igors Rausis, kas bija lielisks spēlētājs un draudzīgs kolēģis.

Isa Kasimi dzīve un ieguldījums Latvijas šahā

Isa Kasimi bija ne tikai izcilas šaha prasmes īpašnieks, bet arī aizrautīgs treneris, kas kopš 2020. gada bija strādājis Rīgas Šaha skolā, lai palīdzētu jaunajiem šaha meistariem attīstīt savas spējas un veiksmīgi sacenstos starptautiskajā arēnā. Viņa zaudējums atstāj lielu plaisu Latvijas šaha kopienā, bet viņa mantojums un ieguldījums joprojām būs dzīvs un turpināsies caur viņa audzēkņiem un kolēģiem.

Latvijas šaha sabiedrība atceras Isa Kasimi

Isa Kasimi nāves ziņa ir izraisījusi dziļu skumju Latvijas šaha sabiedrībā, kur viņš bija iemīļots un cienīts gan kā spēlētājs, gan kā treneris. Viņa kolēģi un audzēkņi atceras viņa siltumu, gudrību un prasmes, kas padarīja viņu par īpašu personu šaha pasaulē. Isa Kasimi paliks mūsu atmiņās kā spilgts šaha talants un aizrautīgs skolotājs, kurš ieguldīja daudz laika un enerģijas, lai attīstītu šaha sportu Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas