Nākamnedēļ atgriezīsies nokrišņi  - daudzviet līs un pūtīs brāzmains vējšZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Nākamnedēļ atgriezīsies nokrišņi - daudzviet līs un pūtīs brāzmains vējš

Laika apstākļu prognoze nākamajai nedēļai

Nākamnedēļ gaidāmi būtiski laika apstākļu uzlabojumi, jo sinoptiķi prognozē, ka nokrišņi atgriezīsies Latvijā. Dati liecina, ka no pirmdienas mākoņu daudzums būtiski palielināsies, un jau dienas laikā daudzviet gaidāmas lietusgāzes.

Nokrišņu īpatnības un intensitāte

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, pēcpusdienā un vakarā vēl jo vairāk vietās gaidāms stiprs lietus. Naktī uz otrdienu gaidāmi pērkona negaisi, kuros nokrišņu intensitāte var kļūt īpaši ievērojama. Iedzīvotāji tiek mudināti būt uzmanīgiem un sekot līdzi laika apstākļu izmaiņām.

Vēja apstākļi

Papildus nokrišņiem visā valstī pūtīs brāzmains vējš. Vēja ātrums var sasniegt 15–20 m/s, kas radīs nelielas grūtības ikdienas aktivitātēs un var izraisīt traucējumus, piemēram, elektropadeves pārtraukumus. Iedzīvotāji tiek brīdināti par nepieciešamību piesardzīgi rīkoties ārpus telpām.

Sagatavošanās laika apstākļu izmaiņām

Ņemot vērā gaidāmos laika apstākļus, iedzīvotājiem ieteicams savlaicīgi sagatavoties un plānot savas aktivitātes. Tāpat ir ieteicams pārbaudīt elektrības jaudu mājās un nodrošināties ar nepieciešamajiem resursiem, lai izvairītos no nevajadzīgām neērtībām brīdī, kad vējš un lietus būs visintensīvākie. Naktī uz otrdienu laika apstākļi var pasliktināties, tāpēc būtiski ir sekot līdzi sinoptiķu sniegtajām prognozēm un esiet gatavi strauji mainīgajiem laika apstākļiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas