Naktī mākoņu daudzums virs Latvijas būs neliels. Kāds laiks gaidāms sestdien?Dabā
Foto un virsraksts: LA
  • vakar 15:19
  • LA
  • 3

Naktī mākoņu daudzums virs Latvijas būs neliels. Kāds laiks gaidāms sestdien?

Naktī mākoņu daudzums virs Latvijas

Naktī virs Latvijas gaidāms neliels mākoņu daudzums, tādējādi debesis saglabāsies diezgan skaidras. Šāds laika apstākļu režīms veicinās vēsu gaisu, īpaši austrumu rajonos, kur naktī temperatūra var noslīdēt pat līdz -4 grādiem.

Temperatūras pazemināšanās

Sakarā ar skaidrajām debesīm un zemo gaisa mitrumu, austrumos gaiss naktī atdzisīs, radot salīgu laiku. Šādi apstākļi ir raksturīgi vēla rudens periodam, kad diennakts temperatūru svārstības ir izteiktākas.

Gaida siltāka sestdiena

Tomēr sestdien Latvijas iedzīvotāji varēs baudīt daudz patīkamākus laika apstākļus. Dienā prognozēts, ka temperatūra atkal būs mēreni silta, kas ļaus cilvēkiem pavadīt laiku brīvā dabā. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs paredz, ka dienas gaitā gaisa temperatūra var pakāpties līdz pat 10 grādiem.

Kopsavilkums

Līdz ar nelielo mākoņu daudzumu naktī un gaidāmo temperatūras paaugstināšanos sestdienā, Latvijas iedzīvotājiem ir sagaidāma ne tikai mierīga nakts, bet arī silta diena, kas aicina baudīt rudens dabu. Iedzīvotāji ir mudināti plānot āra aktivitātes un izbaudīt šo maigo laiku!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas