Narkologi ceļ trauksmi par plānu sākt procesus pret dzērājšoferiem bez pārbaudes medicīnas iestādē
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 19:33
  • LSM
  • 3

Narkologi ceļ trauksmi par plānu sākt procesus pret dzērājšoferiem bez pārbaudes medicīnas iestādē

Narkologi ceļ trauksmi par gaidāmajām izmaiņām

Narkologi izsaka nopietnas bažas par plānotajām izmaiņām Administratīvās atbildības likumā, kas ļaus policijai uzsākt procesu pret dzērājšoferiem, kuri atsakās no medicīniskām pārbaudēm. Viņi uzskata, ka šāda pieeja varētu radīt nopietnas sekas un padarīt ceļu satiksmi bīstamāku.

Aizturēti dzērājšoferi smagā reibumā

Svētdien Valsts policija aizturēja deviņus autovadītājus, kuri atradās tik smagā reibumā, ka viņi zaudēs tiesības vadīt transportlīdzekli un tiks krimināli sodīti. Šis incidents atkal uzsver, cik nopietni ir problēmas ar dzērājšoferiem uz Latvijas ceļiem.

Kriminālatbildība nav atturošs faktors

Policija, analizējot pēdējo gadu statistiku, norāda uz satraucošu tendenci – divas trešdaļas aizturēto dzērājšoferu ir bijuši smagā reibumā. Tas liecina, ka esošā kriminālatbildība nepietiekami attur autovadītājus no alkohola lietošanas pirms braukšanas.

Iespējamas izmaiņas likumdošanā

Jaunais likumprojekts paredz, ka policija varēs sākt administratīvās lietas pret dzērājšoferiem, kuri atsakās no medicīniskajām pārbaudēm. Tomēr šāda pieeja rada bažas, ka tā varētu novest pie situācijām, kurās dzērājšoferi paliks nesodīti, ja šī likuma realizācija nebūs pietiekami pēdējā mēneša svara problēmu risināšanai.

Secinājumi un aicinājums uz diskusiju

Narkologi uzsver nepieciešamību pēc plašākas sabiedriskas diskusijas par šo jautājumu, kā arī nepieciešamību nodrošināt, ka lēmumi par likumdošanu balstās uz medicīniskiem un pierādījumos pamatotiem principiem. Drošība uz ceļiem ir kopīga atbildība, un jebkurām izmaiņām ir jābūt rūpīgi izsvērtām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas