NATO komandieris brīdina: Krievijas bruņotie spēki būs bīstams pretinieks alianseiPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 19:30
  • NRA
  • 6

NATO komandieris brīdina: Krievijas bruņotie spēki būs bīstams pretinieks aliansei

Krievijas bruņoto spēku pastiprināšanās

NATO komandieris, ASV armijas ģenerālis Kristofers Kavoli, brīdina par Krievijas bruņoto spēku iespējamo spēku pieaugumu pēc kara Ukrainā. Viņš uzskata, ka neatkarīgi no konflikta iznākuma, Krievijas armija izies no šī konflikta stiprākā pozīcijā, nekā tā bija pirms tam. Šī situācija rada aizvien pieaugošas bažas par drošību Eiropā.

Fokuss uz militāro gatavību

Kavoli uzsver, ka NATO ir jābūt gatavai pretoties potenciālā drauda pieaugumam, ko varētu radīt Krievija. Saskaņā ar viņa teikto, alianses valstīm ir jāinvestē militārajās struktūrās un jānodrošina, ka tās ir operacionāli gatavas reaģēt uz jebkādiem iespējamiem izaicinājumiem no Krievijas puses.

Stratēģiskās pārvērtēšanas nepieciešamība

Šis brīdinājums liek domāt, ka NATO dalībvalstīm ir jāveic stratēģiska pārvērtēšana attiecībā uz Krievijas spēkiem un kā tie varētu attīstīties. Kavoli norādījis, ka nepieciešams izstrādāt jaunas pieejas, lai efektīvi risinātu potenciālos militāros apdraudējumus un aizsargātu dalībvalstu intereses.

Nozīmīgums plašākā mērogā

Šie izteikumi ir būtiski ne tikai NATO alianses dalībvalstīm, bet arī visas pasaules skatījumam uz Krieviju un tās militāro stratēģiju. Pasaule jāuzmanās no iespējamajiem riskiem, kas var radīties no Krievijas jauno militāro spēju attīstības, jo tas var ietekmēt globālo drošību un stabilitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas