NATO komandieris: NATO nevajadzētu lolot ilūzijas par Krievijas militāro spēkuĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

NATO komandieris: NATO nevajadzētu lolot ilūzijas par Krievijas militāro spēku

NATO komandiera brīdinājums par Krievijas armijas spēku

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks, ASV armijas ģenerālis Kristofers Kavoli, norādījis, ka NATO dalībvalstīm nevajadzētu lolot ilūzijas par Krievijas militāro spēku. Viņš uzsvēra, ka neatkarīgi no pašreizējā kara Ukrainā rezultāta, Krievijas armija pēc konflikta beigām kļūs spēcīgāka nekā šobrīd.

Krievijas armijas attīstība pēc kara

Kavoli norāda, ka Krievija ir pieredzējusi būtiskas izmaiņas savā militārajā struktūrā un personālsastāvā, kas ļaus tai efektīvāk reaģēt uz nākotnes izaicinājumiem. Eksperts norādīja, ka, neskatoties uz tam, ka Krievijas armija šobrīd ir piedzīvojusi daudzus zaudējumus un vājuma izpausmes, tas nenozīmē, ka tā vēlāk nevar kļūt spēcīgāka ar modernizētām tehnoloģijām un rekonstrukciju.

NATO rīcība un drošības pasākumi

Šie komentāri nāk laikā, kad NATO dalībvalstis aktīvi pārskata savas aizsardzības stratēģijas un cenšas palielināt militārās spējas, lai nodrošinātu kolektīvo drošību. Kavoli aicina dalībvalstis būt apņēmīgām un nevainot Krieviju, bet gan gatavoties iespējamiem draudiem, kas varētu rasties nākotnē.

Secinājumi

Ir skaidrs, ka NATO dalībvalstis ir apņēmušās saglabāt augstu gatavības līmeni un reformēt savas militārās stratēģijas, ņemot vērā Krievijas potenciālo spēku pieaugumu. Šāds viedoklis tiks ņemts vērā, plānojot nākotnes aizsardzības mehānismus un politiku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas