"Ne jau ierēdņi maksā!" Kas galu galā sedza “Fisom” “uzmesto” jauniešu atgriešanu Latvijā?Izpēte
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 07:20
  • NRA
  • 4

"Ne jau ierēdņi maksā!" Kas galu galā sedza “Fisom” “uzmesto” jauniešu atgriešanu Latvijā?

Situācija ar jauniešiem no Latvijas

Šā gada augustā vairāk nekā 100 bērnu un jauniešu grupai, kuri devās uz sērfošanas nometni Portugālē, izcēlās neapskaužama situācija. Viņi, izmantojot uzņēmuma “Fisom” pakalpojumus, nenonāca savā gala mērķī un iestrēga Spānijā un Francijā. Šis incidents ne tikai radīja nepatikšanas jauniešiem, bet arī finanšu slogu par atgriešanu mājās.

“Fisom” atbildība un reakcija

Uzņēmums “Fisom” tika apsūdzēts par krāpšanos, jo tie “uzmeta” savus klientus. Līdz ar to, Latvijas valsts operatīvi reaģēja uz situāciju un noorganizēja repatriāciju. Šīs sarežģītās situācijas risināšanai bija nepieciešami ievērojami resursi un ātra rīcība no valsts puses, lai nodrošinātu jauniešu drošu atgriešanu mājās.

Finansējums jauniešu atgriešanai

Lai gan Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) norādīja, ka jauniešu atgriešana, kas izmaksāja 81 000 eiro, nenotika par nodokļu maksātāju naudu, publiski pieejamā informācija liecina par pretējo. Nauda, kas tika izmantota, ņemta no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Tas rada jautājumus par caurredzamību un valsts līdzekļu izlietojumu.

Publiskā diskusija un jautājumi par nākotni

Kāds ir atbildības dalījums šādās situācijās, un vai varam paļauties, ka līdzīgās situācijās valsts varēs efektīvi rīkoties? Publiskais diskurs par šo notikumu turpinās, un tas radījis nepieciešamību pēc skaidrības attiecībā uz to, kā tiek pārvaldīti valsts budžeta līdzekļi un kādi pasākumi tiek veikti, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē. Sociālajos tīklos un medijos ir izskanējuši kritiski viedokļi attiecībā uz “Fisom”, kas aicina uz atbildību un skaidroi par akūtu drošības apsvērumu trūkumu ceļojumu organizēšanā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas