"Ne tikai E.Coli, bet arī salmonella un stafilokoki!" Ārsts aicina pievērst lielāku uzmanību ēdienu kurjeru somu tīrībaiPar veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

"Ne tikai E.Coli, bet arī salmonella un stafilokoki!" Ārsts aicina pievērst lielāku uzmanību ēdienu kurjeru somu tīrībai

Ēdienu kurjeru somas – nepietiekami tīras?

Ēdienu piegādes pakalpojumi kļūst arvien populārāki, tomēr šī straujā izaugsme raisa jautājumus par veselības drošību. Rīgas Stradiņa universitātes profesors un ārsts Andris Skride brīdina par potenciālajiem riskiem, kas saistīti ar ēdienu kurjeru somu higiēnu.

Veselības riski, kas jāņem vērā

Ne tikai E.Coli, bet arī salmonella un stafilokoki ir baktērijas, kas var atrasties netīrās somās un var radīt nopietnus veselības apdraudējumus. Šīs baktērijas bieži ir saistītas ar pārtikas infekcijām, kas var izraisīt smagus un pat dzīvību apdraudošus stāvokļus. “Cilvēkiem vajadzētu būt uzmanīgiem, pievēršot uzmanību tam, kā un kādās somās ēdiens tiek piegādāts,” norāda Skride.

Sabiedrības veselības kontekstā

Ārsts uzsver, ka ir svarīgi iegūt skaidrību par to, kādi cilvēki ierodas mūsu valstī, jo tas var tieši ietekmēt sabiedrības veselību un drošību. “Mūsu higiēnas standarti jāuztur augstā līmenī, un jāizglīto sabiedrība par potenciālajiem riskiem, kas saistīti ar ēdienu piegādi,” uzsvērta Skride.

Izglītība un higiēna – pirmie soļi drošības nodrošināšanai

Lai mazinātu riskus, ir nepieciešams veikt izglītojošas kampaņas gan ēdienu piegādes uzņēmumu darbiniekiem, gan patērētājiem. “Tīras somas un pareiza pārtikas apstrāde ir svarīgs solis ceļā uz drošāku ēšanu,” atzīmē ārsts. Sabiedrības veselība ir mūsu visu atbildība, un katrs no mums var sniegt ieguldījumu rūpējoties par higiēnas jautājumiem ikdienā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas