Nebaidies stādīt rudenī! Košumaugi, ar kuriem aplaimot savu dārzuDziļāk mežā
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 23. septembris 11:34
  • Delfi
  • 12

Nebaidies stādīt rudenī! Košumaugi, ar kuriem aplaimot savu dārzu

Nebaidies stādīt rudenī!

Rudens ir laiks, kad daba liek mums apdomāt visu, ko esam paveikuši vasarā, un sniedz iespēju veidot nākotnes plānus. Dārzkopji un entuziasti bieži baidās stādīt rudenī, uzskatot, ka tas ir risks. Tomēr, pretēji populāriem uzskatiem, rudens stādīšana var būt izdevīga un pat nepieciešama.

Rudentiņa bagātības

Rudentiņis, protams, ir bagāts vīrs un aplaimo ar sulīgiem āboliem, saldiem bumbieriem un citām veltēm, ko visu vasaru briedinājis dārzs. Viņa dārza bagātība ne tikai priecē acis, bet arī sniedz iedvesmu citiem dārzkopjiem. Šis laiks kārdina mūs plānot jaunas stādīšanas, lai nākamgad varētu baudīt vēl lielāku ražu.

Kāpēc stādīt rudenī?

Rudens stādīšana sniedz daudzas priekšrocības. Pirmkārt, zeme ir parasti mitrāka, kas nodrošina labāku stādu sakņu attīstību. Otrkārt, augi var izmantot siltumu no zemes, lai attīstītu spēcīgas saknes pirms nākamās ziemas. Tas nozīmē, ka pavasarī tie atgūstas ātrāk un efektīvāk.

Košumaugi un augļu stādi

Ja vēlaties papildināt savu dārzu ar košumkrūmiem vai augļu kociņiem, rudens ir lielisks laiks to darīt. Iesakām apsvērt šādus augus: - **Košumkrūmi**: rododendri, hortenzijas un peonijas piešķirs dārzam krāsu un raksturu visos gadalaikos. - **Augļu koki**: ābeles, bumbieres un ķirši ir lieliskas izvēles, jo tie ne tikai ražo gardas ogas, bet arī dekorē dārzu ar skaistiem ziediem pavasarī.

Noslēgumā

Rudens ir laiks pārdomām un jauniem iesākumiem – nebaidieties stādīt! Uzticieties savai izpratnei par dārzkopību un riskējiet ar jauniem košumaugiem, kuri jūsu dārzu var padarīt vēl pievilcīgāku. Stādot rudenī, jūs iestādāt cerības un sapņus par bagātu un krāsainu nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas