Nesamērīga atalgojuma dēļ karjeru beidz arī vadošais pilots Cipulis

Nesamērīga atalgojuma dēļ karjeru beidz arī vadošais pilots Cipulis

Stūmēju Dāvja Spriņģa un Krista Lindenblata pēdās sekojis arī Latvijas vadošais bobsleja pilots Emīls Cipulis. Pēc nesenajām ziņām, Cipulis ir nolēmis beigt savu sportista karjeru, jo viņš nevar nodrošināt stabilu finansiālo situāciju sev un savai ģimenei.

Cipulis ir bijis viens no labākajiem sportistiem Latvijas bobslejā un ir ieguvis daudz uzvaru un godalgas starptautiskajā arēnā. Tomēr, neskatoties uz panākumiem sporta laukumā, nepietiekams atalgojums šajā nozarē ir bijis viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ viņš ir nolēmis pārtraukt savu sportista karjeru.

Savukārt, jau oficiāli ir ziņots, ka Emīls Cipulis ir izslēgts no Latvijas Olimpiskās vienības. Turklāt, viņš ir arī pametis savu darbu Iekšlietu ministrijā, kur strādāja par policistu.

Situācija ar Emīlu Cipuli ir tikai viens no piemēriem, kas parāda nepietiekamo atalgojumu sportā un tā ietekmi uz sportistu izvēlēm un lēmumiem. Tas pieliek vēl vienu punktu pie diskusijām par sporta finansējumu un resursu piešķiršanu sportistiem Latvijā.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas