
«Nesarežģījiet savu ēdienkarti» jeb ko Lieldienu galdā ceļ latvju saimniece Ilze Briede
Ilzes Briedes filozofija: vienkāršība un tuvība
Šogad Lieldienu svinēšanā Ilze Briede, pazīstamā "Īstā Latvju saimniece", aicina mūs atgriezties pie vienkāršām vērtībām – gatavot vienkāršus, bet garšīgus ēdienus, kā arī pavadīt vairāk laika kopā ar mīļajiem. "Nesarežģījiet savu ēdienkarti," uzsver Ilze, mudinot ne tikai baudīt garšīgu ēdienu, bet arī radīt svētku atmosfēru, kur centrā ir ģimene un tuvība.Tradicionālā vistas zupa
Ilzes Briedes Lieldienu galdā šogad atradīsies sirds sildoša vistas zupa, kas ir ideāls priekšnosacījums, lai uzsāktu svētkus. Šī zupa ne tikai ir viegli pagatavojama, bet arī bagāta ar garšām un vērtīgām sastāvdaļām. Ilze iesaka jokojošus dārzeņus un garšaugus, kas piešķirs zupai īpašu atspulgu un lācīgu sirdsmieru.Pīrāgu dažādība Lieldienu galdā
Papildus zupai, Briedes galdā cels vairāku veidu pīrāgus. Šie pīrāgi būs ne tikai garšīgi, bet arī krāsaini un svinīgi – ideāli, lai papildinātu Lieldienu svinību atmosfēru. Ilze uzsver, ka pīrāgu pildījums var būt ļoti dažāds, sākot no tradicionālajiem kāpostiem un gaļas līdz pat radošām kombinācijām ar sezonālām veltēm.Noslēgums: svētki ar mīlestību
Lieldienas ir ne tikai laiks, lai baudītu garšīgas maltītes, bet arī brīdis, lai pulcētos kopā ar ģimeni. Ilzes Briedes pieeja "Nesarežģījiet savu ēdienkarti" ir paskaidrojoša, ka pat vienkārši ēdieni var radīt lielas atmiņas un prieku. Viņas gatavotā ēdienkarte ir ne tikai par ēšanu, bet par attiecībām un mīlestību, ko dalām, svinot kopā svētkus.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit