Nesaskata likuma pārkāpumus LTV «Kultūršoka» vēstulē režisoram HermanimKultūra
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 14:37
  • VS
  • 4

Nesaskata likuma pārkāpumus LTV «Kultūršoka» vēstulē režisoram Hermanim

Ombuda atzinums par vēstuli

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nesaskata likuma pārkāpumus Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" veidotāju atklātajā vēstulē Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim. Šis secinājums ir izdarīts, izvērtējot iesniegumu, kurā tika aicināts izvērtēt izteikumus par "divkopienu valsti".

Vēstules publikācijas konteksts

Ombuda vērtējums liecina, ka vēstules publicēšana viedokļu sadaļā portālā "Lsm.lv" nav pretrunā ar sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu mērķiem. Tā stiprina Latvijas demokrātisko iekārtu un vārda brīvību, kā arī attiecīgas sajūtas piederības Latvijai, kopšanas latviešu valodas un nacionālās kultūras.

Apzīmējuma "divkopienu valsts" skaidrojums

Apsalons atzīmē, ka vēstulē lietotais termins "divkopienu valsts" netiek izmantots, lai apstrīdētu Satversmi. Vēstulē nav konstatējami aicinājumi vērsties pret valsts konstitucionālajiem pamatiem, un tas nerada apdraudējumu citu cilvēku tiesībām un demokrātiskā iekārta stabilitātei.

Dialogs ar krievvalodīgo sabiedrību

Ombuds uzsvērti norāda, ka vēstules autori pauž viedokli par nepieciešamību uzklausīt un veidot dialogu ar nosacītiem sabiedrības segmentiem, kuri savstarpējā saziņā lieto krievu valodu. Šāds dialogs ir būtisks, lai veicinātu sabiedrības kustību vienotības virzienā.

Ombuda attieksme pret iespējamām sūdzībām

Apsalons arī norāda, ka, ņemot vērā viņa secinājumus par "divkopienu valsts" apzīmējuma antikonstitucionalitāti, viņš nav plānojis vērsties pret LTV vai vēstules autoriem. Ja kādam ir pretējs uzskats, tas jāvēršas atbildīgajās tiesībsargājošās iestādēs.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas