"Netflix" 20 miljonus eiro vērto seriālu tomēr Latvijā nefilmēs, vēsta "Nekā personīga"Sabiedrība/Jaunākās kino ziņas
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 22. septembris 19:52
  • Delfi
  • 19

"Netflix" 20 miljonus eiro vērto seriālu tomēr Latvijā nefilmēs, vēsta "Nekā personīga"

Netflix plāni Latvijā

Pasaulē lielākā straumēšanas platforma "Netflix" šā gada pavasarī paziņoja par nodomu Latvijā uzsākt 20 miljonus eiro vērta seriāla producēšanu. Tomēr, kā ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga", visticamāk, šie plāni netiks īstenoti mūsu valstī.

Problēmas ar spēles noteikumiem

Saskaņā ar neoficiālu informāciju, Latvija nav spējusi nodrošināt skaidrus un pārredzamus spēles noteikumus tiem producentiem, kas vēlas sadarboties ar "Netflix". Tas ir būtisks faktors, kas varētu ietekmēt šā projekta īstenošanu, jo šie noteikumi ir nepieciešami, lai veicinātu investīcijas un piesaistītu lielos ražošanas uzņēmumus.

Alternatīvas atrašana

Kā ziņo avoti, "Netflix" ir apsvēris iespēju filmēšanu veikt citās valstīs, kur ražošanas apstākļi ir labvēlīgāki un skaidrāki. Šis solis liek domāt, ka Latvijas birokrātija un neskaitāmie lielie un mazie ierobežojumi varētu nostādīt mūs uz malas konkurencē par lielajiem investīciju projektiem.

Ārpolitiskā ietekme uz kultūru

Šādas ziņas ir satraucošas Latvijas kultūras nozarei, jo lielas investīcijas kā "Netflix" projekts varētu sniegt ne tikai ekonomiskas, bet arī kultūras attīstības iespējas. Ja latviešu auditorija un talantīgie radošie prāti netiks iesaistīti šādā globālā projektā, mūsu kultūras vide var ciest būtiskus zaudējumus.

Noslēgumā

Vēl nav skaidrs, kā uzsvērti šie izaicinājumi ietekmēs Latvijas nākotnes izredzes piesaistīt starptautiskos ražotājus. Tomēr ir acīmredzams, ka skaidrāki noteikumi un labvēlīgāka biznesa vide būs būtiski, lai mēs varētu izjust globālo kultūras plūsmu, ko sniedz šādi lielapjoma projekti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas