• 2024. gada 7. augusts 10:00
  • Delfi
  • 6

"Nevajag no diviem zaudējumiem taisīt traģēdiju." Raimonds Feldmanis izvērtē 3x3 basketbola izlases startu Parīzē

Latvijas 3x3 basketbola izlases starta izvērtējums

Latvijas 3x3 basketbola izlasei Parīzes olimpiskajās spēlēs bija emocionāli uzlādēts ceļojums. Tikko pēc diviem zaudējumiem pusfinālā un bronzas cīņā komandas treneris Raimonds Feldmanis ir gatavs izvērtēt notikušo, lai gan atzīst, ka šobrīd emocijas ir spēcīgas un sāpīgas.

Ekspertu viedoklis par zaudējumiem

Feldmanis skaidro, ka atsevišķas atbildes uz komandas veiktspēju sniegs tikai pēc rūpīgas analīzes. Viņš neapšauba, ka komanda ir saskārusies ar milzīgu emocionālo slodzi, un tieši šis faktors, iespējams, bija noteicošais izslēgšanas spēlēs. "Domāju, ka visvairāk iztērējām emocijas," atzīst treneris, uzsverot, ka komanda ir jāmudina nevis uz smagu kritiku, bet uz analīzi un izaugsmi.

Ceļš uz nākamajām sacensībām

Neskatoties uz šiem zaudējumiem, Feldmanis ir noteikts turpināt strādāt pie komandas attīstības. Treneris uzskata, ka katrs zaudējums ir iespēja mācīties un augt. "Nevajag no diviem zaudējumiem taisīt traģēdiju," viņš saka, piedāvājot perspektīvu uz nākotni un aicinot komandu koncentrēties uz turpmākajām sacensībām. Latvija noteikti ir izrādījusi spēku un prasmi, un turpmākā attīstība var novest pie labākiem rezultātiem nākamajās turnīros.

Noslēgumā

Latvijas 3x3 basketbola izlases dalība Parīzē ir ne tikai piedzīvojums, bet arī solis tālāk uz priekšu. Feldmaņa pozitīvais skats uz nākotni liecina par komandas apņēmību celties un kļūt vēl labākai. Emocionālie zaudējumi ir grūti, taču tie nes arī vērtīgas mācības, kas noteikti tiks izmantotas nākamajā turnīrā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas