Ņevzļingeitas atbalsis Latvijā: policija sāk kriminālprocesu par viltoto pasiLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 21:00
  • NRA
  • 4

Ņevzļingeitas atbalsis Latvijā: policija sāk kriminālprocesu par viltoto pasi

Latvijas policija sāk kriminālprocesu

Latvijas policija ir uzsākusi kriminālprocesu par viltotu pasi saistībā ar nesen atklātām saiknēm starp Krievijas juristu Anatoliju Bļinovu un miljardieri Leonīdu Ņevzļinu. Šie notikumi kļuva zināmi pēc Latvijas Televīzijas raidījuma “de facto” sižeta, kas atklāja pārsteidzošus faktus par saziņu starp šiem diviem vīriem.

Fons un izmeklēšana

Pirms nedēļas medijos parādījās sižets, kurā tika aplūkota sarakste starp tagad Polijā apcietināto Bļinovu un Ņevzļinu, kurš šobrīd dzīvo Izraēlā. Bļinovs ir saistīts ar viltoto dokumentu izgatavošanu un, ņemot vērā Ņevzļina bagātību un iepriekšējās saistības ar naftas industriju, šī afēra var iegūt plašāku starptautisku rezonansi.

Ņevzļins un Jukos

Leonīds Ņevzļins ir pazīstams kā bijušais naftas kompānijas “Jukos” vadības pārstāvis un ir saistīts ar vairākiem skandāliem. Viņa personība ir bieži apspriesta Krievijas un starptautiskajā mediju telpā, taču šoreiz viņa saiknes ar Latvijas notikumiem var izraisīt nopietnus juridiskus sekas. Ņevzļins ir bijis saistīts ar dažādām uzņēmējdarbības shēmām, kas aizēno viņa reputāciju.

Sabiedrības reakcija un tālākie soļi

Tā kā šī lieta turpina attīstīties, sabiedrība un eksperti uzmanīgi seko līdzi turpmākajai izmeklēšanai. Tas, kā policija rīkosies ar viltoto pasi un tās iegūšanas shēmu, var radīt jaunas atklāsmes par noziedzīgu darbību tīklu Latvijā un aiz tās robežām. Latvijas iestādes uzsvērusi, ka ir apņēmības pilnas novērst šādas praktikas un nodrošināt valsts drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas