"NHL ir kara reklāma" – čehu hokeja leģenda Hašeks atgādina par agresoru dalību līgāHokejs/Ārzemēs
Foto un virsraksts: Delfi

"NHL ir kara reklāma" – čehu hokeja leģenda Hašeks atgādina par agresoru dalību līgā

NHL un Krievijas agresija: Hašeka bažas

Nacionālā hokeja līga (NHL) ir kļuvusi par milzīgu reklāmas platformu, kas, pēc leģendārā čehu hokeja vārtsarga Dominika Hašeka teiktā, kalpo Krievijas imperiālistiskā kara un tā pastrādāto noziegumu atbalstam. Hašeks, kurš ir viens no izcilākajiem hokejistiem NHL vēsturē, pirms jaunās sezonas paudis savas bažas par to, kā līga ļauj Krievijai turpināt piedalīties sportā, pat neskatoties uz notiekošo karu Ukrainā.

Atbildība sporta organizācijām

Hašeks savā paziņojumā sociālajos tīklos uzsvēris, ka sporta organizācijām ir jāuzņemas atbildība par to, kādas vērtības tās atspoguļo un kā tās ietekmē sabiedrību. Viņš norāda, ka NHL dalība Krievijas hokejistiem vienlaikus nozīmē atbalstīt režīmu, kas ir pastrādājis noziegumus pret cilvēci. "Kā varam ignorēt to, kas notiek? Hokeja pasaulē mēs nedrīkstam klusēt," sacījis leģendārais vārtsargs.

Pašreizējā situācija NHL

NHL vadība nav sniegusi skaidras atbildes par to, kāda rīcība tiks veikta attiecībā uz Krievijas spēlētājiem un komandu dalību līgā. Arvien vairāk sportistu un fanātiķu paudusi atbalstu Hašeka aicinājumam un prasa, lai līga nopietni izvērtē savas attiecības ar Krieviju, ņemot vērā globālās politiskās realitātes.

Ietekme uz sabiedrību

Hokeja fani un eksperti vienlaikus uzsver, ka sportam jābūt vienojošam spēkam, taču, ja tas tiek izmantots agresīvu režīmu atbalstīšanai, tas var novest pie sabiedrības dalīšanās un pretrunām. Hašeks aicina sporta mīļotājus pievērš uzmanību ne tikai spēlei, bet arī tā kontekstam, kurā tā notiek, un veidot kolektīvu spiedienu uz līgu, lai tā rīkojas atbilstoši ētiskajiem principiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas